Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        3 dilde ilahi okuyarak okul masraflarını çıkarıyor

        (Fotoğraflı)

        Murat Zengin

        MARDİN (İHA) - Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi İbrahim Yardım, Mardin'e gelen yerli ve yabancı turistlere 3. dilde ilahi okuyarak, okul masraflarını karşılıyor.

        Erzurum Atatürk Üniversitesi Yapı Denetim Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü maddi imkansızlıklar yüzünden tamamlayamayan İbrahim Yardım, son olarak Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. Ancak ekonomik sorunlar yaşayan Yardım, eğitim masraflarını çıkarabilmek için Mardin'deki kafelere gelen yerli ve yabancı turistlere Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okumaya başladı.

        Bu şekilde eğitimini sürdüren Yardım, "Ben eğitimin her yaştaki insana gerekli olduğunu düşünüyorum. Eğitimsiz insan suya hasret ağaç gibidir. Eğitimle insanın hayatı şekilleniyor. Eğitim gören ve eğitim sayesinde belirli bir yere gelen insanların olduğu toplumda kendilerini kabul ettirilmiş olurlar. Eğitimli insan çevresine, vatanına, milletine yararlı bir birey olur ve topluma yararlı bireyler yetiştirirler. Bende bu yüzden topluma yararlı bir insan olmak için eğitim gördüğüm okulda akademisyen olmak istiyorum" dedi.

        (MZ-MP-Y)

        15.01.2018 12:14:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler