Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Miniklerden jimnastik kursuna yoğun ilgi

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        MUŞ (İHA) - Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan jimnastik kursuna çocuklar büyük ilgi gösteriyor.

        Yeşilyurt Mahallesi'ndeki spor salonunda minik öğrenciler jimnastik dersi alıyor. Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, salonun hizmete girmesi ile birlikte jimnastik sporuna 5-6 yaş arası çocukların büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Jimnastiği bütün sporların anası olarak bildiklerini dile getiren Kardaş, "Sporcular; voleybol, basketbol, atletizme gidecekse, orada yetişecekse eğer yolunun bir defa jimnastikten geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden jimnastik çalışmalarımıza ağırlık verdik. Son derece nezih ve güzel bir ortamda jimnastik antrenmanları yapılıyor" dedi.

        Minik yaşlarda spora başlamanın önemine değinen jimnastik öğretmeni Demet Yenilmez Uğurlu ise, jimnastik sporunun Muş'ta yeni olduğunu kaydetti. 2 yıl önce çok az sayıda talep olduğunu ifade eden Uğurlu, "Bu yıl 60 minik çocuğumuz kursa katılıyor. Seanslar halinde çalışıyoruz. Çalışmalarımız hafta içi ve hafta sonunda da devam ediyor. Çocuklara genel jimnastik hareketlerini öğretiyoruz. Henüz yarışma düzeyine gelemedik. Çocukların becerilerini geliştiriyoruz. Yaş grubu olarak 4-13 yaş arasında olan çocuklarımıza sporun ana branşı olan jimnastik dersi vererek yarışma düzeyine gelip başarılı olmalarını bekliyorum. Çünkü düzenli spor yapmak, özellikle küçük yaş gruplarında fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimi önemli ölçüde olumlu etkiliyor" ifadelerini kullandı.

        (UU-MSA-Y)

        15.01.2018 13:42:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler