Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üniversiteli Feray'ın adı hatıra ormanında yaşatılacak

        - Mersin'de kaldığı evde silahla vurularak hayatını kaybetmiş halde bulunan Toros Üniversitesi son sınıf öğrencisi Feray Şahin adına koruluk oluşturuldu

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Kar

        MERSİN (İHA) - Mersin'de geçtiğimiz yıl eylül ayında kaldığı evde tabanca ile vurularak hayatını kaybeden Toros Üniversitesi iç mimarlık bölümü öğrencisi Feray Şahin'in adı hatıra ormanında yaşatılacak.

        Henüz hayatının baharında elim bir olay sonucu yaşama veda eden Feray Şahin için eğitim gördüğü Toros Üniversitesi tarafından, Toroslar Belediyesince tahsis edilen hatıra ormanında koruluk oluşturuldu. Feray Şahin'in adını taşıyan Korukent Mahallesi'ndeki koruluğa, bugün ailesinin de katıldığı törenle fidan dikildi.

        Törene genç kızın Gaziantep'te yaşayan ailesi ve yakınlarının yanı sıra Toros Üniversitesi Genel Sekreteri Serhat Reşit Aşkın ve Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ömer Sakar'da katıldı.

        Kızlarının adını taşıyan koruluğa fidan diken Feray Şahin'in ailesi, göz yaşlarını tutamazken, törende duygu dolu anlar yaşandı.

        Toros Üniversitesi Genel Sekreteri Serhat Reşit Aşkın, üniversite olarak, üzücü bir olay sonrası hayatını kaybeden Feray Şahin adına bir koruluk oluşturma projeleri olduğunu anlatarak, "Hem ailenin acısına bir nebze de olsa ortak olmak istedik hem de bir sosyal sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bu bizim Mersin'de yaptığımız beşinci projemiz. Son yaptığımız 700 fidan dikimini de öğrencimiz Feray Şahin'in anısına ithaf ediyoruz. En azından burada bir dikili ağacı olsun istedik" dedi.

        Baba Bekir Şahin ise acılarının büyük olduğunu vurgulayarak, "Henüz 23 yaşında kızımızı kaybettik. Okulunu da çok seven bir öğrenciydi, hiç aksatmamıştı. Bu nedenle Toros Üniversitesi'nin yaptığı bu hizmeti önemsiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gencecik kızlar katledilmesin, öldürülmesin, kadınlar öldürülmesin istiyoruz. Artık yeter diyoruz. Kızımız, kasten bilerek ve alçakça katledilmiştir. Kızım sosyal, hoşgörülü, iyimser, iyi niyetli bir insandı. Bugüne kadar kızımla ilgili olumsuz hiçbir şey duymadık. Ama hiç kimsenin tanımadığı birisi kızımızı maalesef gencecik yaşında katletti. Biz onu hayata çok daha farklı hazırlıyorduk. Ülkesine hizmet etmesi için yetiştiriyorduk. Ama maalesef olmadı" diye konuştu.

        Kızlarının hep kalplerinde yaşayacağını ifade eden anne Aysel Şahin, oluşturulan bu koruluktan dolayı Toros Üniversitesi ve Toroslar Belediyesi'ne teşekkür ederek,

        "Bir anne-baba olarak siz ömrünüzü veriyorsunuz, hayatınızı veriyorsunuz, çocuğunuz bir yerlere gelsin, güzel bir mevkie ulaşsın, vatanına milletine hayırlı bir insan olsun diye, ama hayıtınızda hiç görmediğiniz, duymadığınız, ismini dahi duymadığınız bir insan, kızınızın hayatını mahvediyor, bitiriyor. Anlatılacak bir şey değil, yaşayan bilir. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Böyle güzel bir projede de kızımın ismi yaşatıldığı için emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde 19 Eylül'de üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin, evinde silahla vurularak hayatını kaybetmiş, olay yerine giden polis ekiplerince evde gözaltına alınan İstanbul kadrosunda görevli polis memuru Fatih Burak Aykul, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Zanlıyla ilgili 'kasten öldürme' iddiasıyla açılan dava ise halen Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

        (HSK-Y)

        15.01.2018 13:55:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler