Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Çerçi'den işini büyütmek isteyen esnafa yeni proje

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Büyümek isteyen, üretim yapmak isteyen esnaflarımızı daha büyük bir ölçekte bir orta ölçekli sanayi sitesine kavuşturmak yerel yönetimlerin vazifesidir diye çalışmalara başladık" dedi.

        Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Motorlu Taşıyıcılar Esnaf Odası'nın genel kuruluna katıldı. Başkan Çerçi kongrede küçük sanayi sitesinde bulunan oda başkanlarıyla bir araya geldi. Küçük sanayi sitesindeki esnafların mevcut alanlara sığmadığını ve yeni alanlar oluşturulması için çalışmalara başladıklarını söyleyen Başkan Çerçi, "Özellikle büyümek isteyen, üretim yapmak isteyen esnaflarımızı daha büyük bir ölçekte bir orta ölçekli sanayi sitesine kavuşturmak yerel yönetimlerin vazifesidir diye çalışmalara başladık. Kurum ve kuruluşlarla bunun ön protokolünü imzaladık. Bu başta Yunusemre olmak üzere Manisa'nın olmazsa olmaz bir ihtiyacıdır" diye konuştu.

        Küçük sanayi sitesini yok etmeden yeni bir dönüşüm başlatacakları müjdesini veren Çerçi, "Biz bu orta ölçekli sanayi sitesini yaparken, şöyle yola çıkmadık. Küçük sanayi sitesini yok edelim, burada dönüşümü uygulayalım. Bunları hepsini öbür tarafa taşıyalım. Biz projede bu şekilde yola çıkmış değiliz, bunu bilin. Bizim derdimiz buraya yakışır bir orta ölçekli sanayi sitesi imar etmek, inşa etmek. Marangozları, madenicileri ayrı bir sitede, hurdacıları ayrı bir sitede değerlendirmek istiyoruz. Mevcut alanı da ota sanayi sitesi mi olur, başka bir isim mi olur onu tekrar organize etmek. Buradakilerin hepsini oraya götürelim diye bir derdimiz yok. Böyle bir projemiz yok olmadı" dedi.

        Sadece konut yapmak değil, istihdam sağlayan, üreten herkese katkı sağlamak istediklerini ifade eden Başkan Çerçi, "Bu konuda yerel yönetimlerin tedbir alması, şehrin geleceğini bu şekilde birlikte kurmamız gerekiyor. Bizim hizmet üreten esnaf kardeşlerimizi yerinden etme gibi bir düşüncemiz yok. Esnafımıza yer göstereceksin ki onlara buraları boşalt deme hakkın olsun. Gündemimizde şuanda böyle bir şey yok. Bizi bilenler bilir. Bizim derdimiz hizmet üretenler için orta ölçekli sanayiyi yapmaktır. Yeni yerler, büyük alanlar olacak ki esnafımızı kendine çeki düzen versin. Üretim yapan esnaf artık bu yerlere sığmıyoruz. Birkaç yıl içinde bunlara bu yerleri kazandırmak tek derdimiz" dedi.

        Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Motorlu Taşıyıcılar Esnaf Odası'nın kongresinde mevcut başkan Ahmet Ülke ile başkan adayları Mehmet Özkan ve Gökhan Soyutemizler'in listeleri yarıştı. Kongrede mevcut başkan Ahmet Ülke 210 oy alarak yeniden başkanlığa seçilirken, Mehmet Özkan 121 oy, Gökhan Soyutemizler ise 99 oy aldı.

        (AY-Y)

        15.01.2018 17:57:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler