Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geleneksel Çocuk Oyunları Eyüpsultan'da unutulmuyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Eyüpsultan Belediyesi'nin düzenlediği "Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği"sona erdi.

        Eyüpsultan Belediyesinin,unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği"Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği"sona erdi.

        Öğrencilerin birincilik için kıyasıya yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu.

        Şehit Öğretmenler İlk ve Ortaokulu'nun Spor Salonu'nda düzenlenen Final ve Ödül Törenine, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yarı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Selattin Temiz, Akşemsettin Mahalle Muhtarı Hakan Demir,okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        60 kupa 888 madalya

        Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de katkılarıyla gerçekleşen ödül töreninde 20 kategoride dereceye giren takımlara toplamda 60 kupa ve 888 adet madalya dağıtıldı.

        Başkan Remzi Aydın, 4 yıldır düzenlenen 'Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'ne katılımın her yıl artarak devam ettiğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti; "Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'ne her geçen yıl katılım sayımız artıyor. Amacımız geleneksel anlamda oyunlarımızı yeniden ihya etmek ve bizim zamanımızdaki oyunları geliştirmek. Bu oyunlar çocuklarımızın zihinsel ve taktiksel yönlerini de geliştiriyor.Böylelikle sağlıksız bilgisayar oyunlarından da çocuklarımızı korumuş oluyoruz. Hem geleneklerimiz canlanıyor hem de rekabet ortamı oluşturuyoruz. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'ni her sene devam ettireceğiz."

        Öğrenciler 3 ana kategoride yarıştı

        Şenlik, seksek, mendil kapmaca ve yakan top oyunlarından oluşan 3 ana kategoride düzenlendi.

        Toplam 38 okuldan bin 600 öğrenci kıyasıya yarıştı. Şenlikte ilkokul düzeyinde minikler, ortaokul düzeyinde küçükler ve yıldızlar, lise düzeyinde ise gençler şeklinde gerçekleşti.

        (HB-BA-Y)

        16.01.2018 09:33:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler