Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Seydişehir'de konferans verdi

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesinin davetlisi olarak "Osmanlı Tarihini Doğru Okumak" konulu konferansa katıldı. Konferansta, Selçuklu ile Osmanlı arasındaki ilişkiyi anlatan Şimşirgil, "Tarih ilmi herkese faydalı bir ilimdir" dedi.

        Belediye Düğün Salonunda düzenlenen programın açılışında konuşan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, tarihini ve kültürünü bilmeyen milletlerin, kendilerine yön verebilmelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, "Çok sayıda operasyonlar geçirmiş milletlerin evlatları olarak tarihin doğru şekilde bilinmesi gerekiyor. Osmanlı'nın yıkılışından sonraki süreçte, maalesef baktığımızda II. Abdülhamit Hanı zalim ve diktatör olarak gördük, çünkü bizim tarihimizi okuyanlar da yazanlar da bizden değildi. Ancak kendi tarihimizi yeni yeni yazmaya okumaya başladık. Biz Osmanlı'yı iyi anlayacak olursak, biz Osmanlı'yı sadece adı muhteşem olan dizilerden değil de, kendi milli ve yerli olan değerlerimizden, hocalarımızdan okuyup, onlardan dinleyecek olursak, bu günde geçmişte II. Abdülhamit Hana söylenen şeyler, Cumhurbaşkanımızın dünya üzerindeki dik durması, zulme karşı baş kaldırması sonucunda aynı kelimeler tarihi tekerrür değildir. Geçmişimizi iyi anlayıp milletimiz aynı hataya düşmeyecek. 15 Temmuz'da düşmediğimizi gösterdik, bundan sonra da düşmeyeceğiz inşallah" dedi.

        Daha sonra "Osmanlı Tarihini Doğru Okumak" konulu konferans veren Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de, "Tarih, dil, din, edebiyat insana şahsiyet kazandıran bilimler, şayet bunlar bilinmezse adamın şahsiyeti elden gider" diyerek, "Bunun için tarihle, dilimizle ve dinimizle oynuyorlar. Dilimizi çadır devleti diline çevirdiler bilerek... Tarihimizi bozdular. Tarihimiz 1976 yılına kadar başka kitaplardan okutuldu, yabancıdan okutulmayı maharet sanıyorlar. Amerikalı mı yazacak benim tarihimi? Benim tarihimi yazan ecdadım neden sorgulanıyor da yabancı sorgulanmıyor" ifadelerini kullandı.

        Gençlere seslenen Prof. Dr. Şimşirgil, "Gençlerimiz ağacın tepesine çıkmak istiyorsa, yıldızları hedef edinsin. Hedefi, ideali yüksek tutmak lazım, alçak değil. Aşağı değil hep yukarı tutmalı. Liseli yıllarımızda Osmanlı'yı sadece, birinci sınıf dövüşen bir devlet olarak tanıttılar. Güya Osmanlı, iyi savaşırdı ama ilme karşıydı. Osmanlı bir ilim devleti değildi ve onun için de yıkılmıştı. Alakası yok. Çocuklarımıza matematik, fizik, kimya gibi derslerden daha fazla tarih ve edebiyat derslerini sevdirmemiz ve tarih şuuru aşılamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

        Günün anısına Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'e Seyyid Harun Veli Camisinin tablosunu hediye eden Başkan Tutal, katılımlarından dolayı teşekkür ederken, konferans soru cevap şeklinde devam etti. Konferans sonunda Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, okurlarına kitaplarını imzaladı. Konferansa, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Garnizon Komutanı Murat Tuna, Emniyet Müdür Vekili Kasım Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

        (İHA-FM-Y)

        16.01.2018 11:33:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler