Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gençlere afet eğitimi verilecek

        - Afete Hazır Bir Gençlik İçin" projesi hayata geçiriliyor

        - Gençler AFAD tarafından eğitimden geçecek

        (Fotoğraflı)

        Hayati Kanat

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Gençlik Merkezi ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)'ın işbirliğinde hazırlanan "Afete Hazır Bir Gençlik İçin" projesi kapsamında, gençlere yönelik 5 gün günlük doğal afetlerde bilgilendirme ve kurtarma eğitimi verilecek.

        Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Afyonkarahisar Gençlik Merkezi, AFAD ile yeni bir proje için işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında gençlere AFAD tesislerinde 15-19 Ocak tarihinde 24 gence teorik ve uygulamalı olarak eğitimler verilecek. Afyonkarahisar Gençlik Merkezi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Proje kapsamında sorumluluk alan harekete geçen AFAD gönüllüsü gençler yetiştirilecektir. Eğitim kapsamında gönüllü gençlere, 'afet ve acil durum nedir? Ekip nedir? Arama ve kurtarma ekibinin oluşturulması, arama-kurtarma personel ve ekip malzemesi, KBRN farkındalık ve şüpheli posta eğitimi, afet ve afetzede psikolojisi, arama malzemelerinin tanıtımı ve uygulaması, kurtarma malzemelerinin tanıtımı ve uygulaması, kurtarmada kullanılan düğümler, sedyeye bağlama usulleri, yaralı taşıma teknikleri, yüksekten kurtarma yöntemleri, tripod ve temiz hava solunum sistemi kullanımı, yangın nedir? Yangın söndürme yolları' uygulama konularında eğitimler verilecektir. Eğitim sonunda gençler temel arama kurtarma eğitimlerini tamamlayarak, daha sonraki süreçlerde dönem dönem destekleyici eğitimler alarak, arama kurtarma faaliyetlerine dahil olarak deneyim kazanacaklardır" denildi.

        (HK-AS-Y)

        16.01.2018 12:30:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler