Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balya'da değerler eğitimi öğrencilere güzel alışkanlıklar kazandırdı

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Balya ilçesinde, Ilıca Şehit Necmi Gürgen Ortaokulunda değerler eğitimine yönelik bir proje hayata geçirildi. Bu proje ile öğrencilerin kişisel gelişimlerini pekiştirmek onları daha iyiye daha güzele yönlendirmek amacıyla BAL-KART projesi başlatıldı.

        Hayata geçirilen BAL-KART projesinin çok yararlı olduğunu anlatan Okul Müdürü Gökhan Çekim, projenin örnek davranışları pekiştireceğini söyledi. Müdür Gökhan Çekim, "Bu projeyi öğrencilerin, diğer arkadaşlarına örnek olacak davranışlarını pekiştirerek bu davranışları sürekli hale getirmeyi ve öğrencilerde istendik davranış değişikliği oluşturmayı amaçladık. Bunun için de çocukların çok sevdiği kart biriktirme oyunlarından esinlendik. Proje kapsamında basılan kartları okul personeline, çevre esnafa ve velilere dağıttık. Yaptığımız bilgilendirmeler ve kendilerine verdiğimiz kriterler listesi doğrultusunda, kartın arkasında yazılı olumlu davranışları öğrencilerimizden gördüklerinde birer kart vermelerini istedik. Bu kartlardan 7 tane biriktiren öğrencilere ise biz okul idaresi olarak mp3 çalar veya saat hediye ediyoruz. Bu kartlar sayesinde çocuklar bahçedeki çöpleri çöp kutusuna atıyor, okul malına zarar veren kimseleri uyarıyor, evlerinde ise odasını temiz tutuyor. Okulda büyük bir yarışma havası hakim oldu. Öğrencilerin istenilen davranışları bu kartlar sayesinde eğlenceli bir şekilde yerine getirdiğine şahit oluyoruz. Proje kapsamında ilk ödüllerini alan öğrenciler bu pazartesi yapılan törenle ödüllerini aldı. Ödül alan öğrencilerin çok mutlu oldukları gözlemlemledik" dedi. Öğrenciler de,"Zaten bir insan olarak yapmamız gerekenler bize bir yarışma havasında sunulunca hem eğlenceli oluyor hem de sonunda ödül olması bizi daha da istekli hale getiriyor. Düzenli, tertipli ve düşünceli arkadaşlarımızın bu ödüllere ulaşması kesinlikle zor değil" diye konuştular

        (FT-EME)

        16.01.2018 13:44:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler