Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Süleymanpaşa Çocuk Kulübü 7 bin üyesi ile dolu dolu bir yıl geçirdi

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulan ve 2017 yılı içinde 7 binden fazla üyeye ulaşan Süleymanpaşa Çocuk Kulübü, 2017 yılında çok sayıda etkinlikle üyelerine unutulmaz bir yıl yaşattı.

        2017'ye "Yeni Yıla Merhaba" partisi ile başlayan Çocuk Kulübü, yıl boyunca çocuk partilerinden sportif faaliyetlere, zeka oyunlarından çocuk tiyatrolarına kadar birbirinden farklı 48 etkinliğe imza attı. Çocuk Kulübü, 2017 boyunca 7 farklı çocuk tiyatrosu, 6 çocuk partisi, yıl boyu süren at binme eğitimleri, 7 Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi etkinliği, şehirlerarası geziler, Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde eğitim alan dezavantajlı çocuklara yönelik 5 farklı etkinlik, yarıyıl tatilinde bir ay süreyle buz pateni, 20'den fazla zeka oyununun öğretildiği oyun etkinlikleri ve daha birçok farklı etkinlikle üyelerine güzel bir yıl yaşattı.

        Yaza çocuk kulübü damga vurdu

        Bunların dışında 20'den fazla branşta iki ay boyunca eğitim veren yaz okulu ile Çocuk Kulübü üyeleri spor, sanat ve teknoloji ile dolu bir yaz geçirdiler. Ayrıca Temmuz ayında dördüncüsü düzenlenen Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı'nda çocuklar 15 gün boyunca ünlü ressamlarla birlikte uygulamalı resim eğitimi aldılar. 2017 yazına gerçekleştirdiği etkinliklerle damgasını vuran Çocuk Kulübü, ailelerin de yüzünü güldürdü.Çocuk Kulübü bünyesinde 2017 yılı içinde düzenlenen etkinliklerin tamamı ücretsiz olarak kulüp üyelerine sunuldu.

        Mutlugiller'in öykülerini çocuklar yazdı

        Süleymanpaşa Çocuk Kulübü'nün oluşturduğu hayal kahramanları olan Mutlugiller çizgi romanında yayınlanan öyküler için ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik öykü yarışması düzenlendi. Bu yarışmada dereceye giren öyküler, Mutlugiller'in yeni sayılarında yayınlandı ve yayınlanan öykülerin yazarlarına Süleymanpaşa Belediyesi tarafından telif hakları ödendi. Mutlugiller her ay düzenli olarak Çocuk Kulübü üyelerinin adreslerine ulaştırıldı.

        UNICEF'in Çocuk Dostu Belediye ilan ettiği Süleymanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulan Süleymanpaşa Çocuk Kulübü ve Çocuk Hakları Birimi, kulüp üyelerine yıl boyunca çocuk hakları ile ilgili bilgilendirmeler yaptı. Çocuk Kulübü bünyesinde oluşturulan ve üye çocuklardan oluşan Çocuk Meclisi, yeni yönetim kurulunu seçimle belirleyerek yıl boyunca çeşitli toplantı etkinlik ve ziyaretler gerçekleştirdi.

        (EG-MEF-Y)

        16.01.2018 17:07:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler