Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Söyle kaydetsin, çal dinletsin

        - Bu mikrofonla kendi konserinizi verebilirsiniz

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Karaoke mikrofonu internet fenomenlerinin elinde görenler elektronik dükkanlarına koşuyor.

        Son dönemde piyasaya çıkan eğlence amaçlı teknolojik ürünler, özellikle dışarı çıkmadan keyifli zaman geçirmek isteyenlerin odağında. Oyun konsolları, ses sistemleri derken gençlerin yeni gözdesi şimdi de 'karaoke mikrofonlar'. Eskişehir'de bir elektronik mağazasında satış sorumlusu olarak çalışan Barış Burakcan, son dönemde her yerde karşımıza çıkan karaoke mikrofonların internet fenomenleri sebebiyle yaygınlaştığını söyledi. Bu mikrofonların aslında 2 yıldır satışta olmasına rağmen bugünlerde yeniden popüler olduğunu belirten Burakcan, "Bunun da belli sebepleri var. Eskişehir düzeyinde söyleyecek olursak sokak müzisyenlerinin etkisi var diyebiliriz. Özellikle Adalar civarında bu mikrofonlarla şarkı söyleyenler bir nevi ürün tanıtımı yapmış oldular. Daha geniş çaplı yaygınlığın sebebi ise internet üzerinde yayınlanan reklamlar ve tanıtım videolarıdır. Bugünlerde internet fenomenlerinin bu mikrofonları kullanarak hazırladığı videoları takipçileriyle paylaşması, insanların dikkatini bir kez daha karaoke mikrofonlara çekti. Biliyorsunuz artık fenomenler neyi kullanırsa modaya dönüşüyor" şeklinde konuştu.

        Karaoke mikrofonların teknik özellikleri

        Karaoke mikrofonların teknik olanaklarının oldukça fazla olduğunu söyleyen Burakcan'ın değindiği bir diğer nokta ise mikrofonun diğer araçlarla etkileşiminin kolay olması. Bluetooth bağlantı kurulabilen tüm cihazlarla uyumlu çalışma özelliği taşıyan mikrofon için Burakcan şunları söyledi;

        "Karaoke mikrofonların teknik olarak en önemli özelliği üzerinde dahili bir hoparlörün bulunması. Yine üzerinde bass ve tiz ayarı yapabileceğiniz tuşlar var. USB bellek takabiliyorsunuz ve bellekte bulunan bir müzik dosyasını çalıp, ona eşlik edebiliyorsunuz. Müziğin ses ayarını yapabiliyorsunuz, sese eko verebiliyorsunuz. Mikrofonun üzerindeki hoparlör, aynı anda 15-20 kişiye hitap edebileceğiniz bir ses imkânı da sunuyor. Eğer isterseniz çeşitli güçlendirici ses cihazları yardımıyla bunu daha da artıradabilirsiniz"

        "En çok talep çocuklardan"

        Fiyatları 80-200 TL arasında değişiyor. Almak istediğiniz ürünün teknik özellikleri ve kalite değiştiğinde fiyatı da ona oranla artıyor. Şu anda en çok talep çocuklardan. Çocuklar izledikleri videolarda bunu görüp isteyince aileler de karaoke mikrofonların peşine düşüyor.

        (İHA-Y)

        17.01.2018 10:42:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler