Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'da orman yangınlarına karşı müdahale cepheleri oluşturuluyor

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınlarına karşı çok daha güçlü olmak amacıyla müdahale cepheleri oluşturma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

        Orman yangınlarının çıkmasına ve yayılmasına mani olmak için her türlü tedbiri alan Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarında esas olan erken müdahalenin gerçekleştirilmesi için yangına ulaşım imkanlarını genişleterek yeni orman yolları ve yangın müdahale cepheleri oluşturma çalışmalarına devam ediyor.

        Orman yangınları ile mücadelede yangın gözetleme kule yollarının ve yangın müdahale cephelerinin öneminin çok büyük olduğunu söyleyen Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, yangın emniyet yolları vasıtası ile yangın esnasında ulaşım sağlandığını, bu yolların devamlı bakımlı ve ulaşıma açık tutulması için çalıştıklarını ve program dahilinde yeni yollar yaptıklarını belirtti.

        Orman yangınlarına da değinen Kayım, "Orman yangınlarının sayısının azaltılması ve yanan alanın küçük tutulabilmesi için; halkımızın eğitimine, orman alanlarının kontrolünün kesintisiz yapılmasına, yangından önce yangının genişlemesini önleyecek tedbirlerin alınmasına, araç-gereçlerin tam donanımlı olmasına özen gösteriyoruz. Yangın işçilerimizin eğitimi ise bizim için önemli. Kütahya'nın doğal güzelliklerinin yok olmasına ve ekolojik dengesinin bozulmasına neden olan orman yangınlarının önüne geçebilmek adına çalışmalarımız 2018 yılında da süratle devam edecektir. Çalışmalar çerçevesinde; Simav Orman İşletme Müdürlüğü Alasöğüt İşletme Şefliği Yol ağı planında bulunan 806 Kodlu Akçınardere - Ayıcan Deresi 3 bin 800 metre uzunluğundaki yol ile birlikte 20+088 Kilometre Yangın Mücadele Cephesi yapıldı. Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce 2017 yılında 54 kilometre yangın müdahale cephesi çalışması gerçekleştirilirken, 2018 yılında 43 kilometre programa alındı" dedi.(EFE)

        17.01.2018 11:00:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler