Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Oyuncak ve giysilerle yaşıtlarını sevindirdiler

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Sosyal sorumluluk uygulamalarıyla topluma duyarlı nesillerin yetişmesine özel önem veren TED Şanlıurfa Kolejinin okul öncesi öğrencileri, "İyilik yap izi kalsın" projesiyle, kentin en ücra köşesindeki okullarda eğitim ve öğretim gören ancak, kendileriyle aynı imkana sahip olamayan yaşıtlarına yardım elini uzattı.

        TED'li öğrenciler, sınıf öğretmenlerinin öncülüğünde hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında, aileleri ile birlikte dar gelirli ailelerin çocukları için hediyeler alarak Şanlıurfa'nın Çift Kemer ve Yığınak Anaokullarından eğitim gören öğrencileri ziyaret etti. Ziyaret ettikleri öğrencilerle tanışarak kaynaşan TED'li öğrenciler, ardından da beraberlerinde getirdikleri hediye çantalarını verdi. Her çocuğun sahip olma arzusu taşıdığı oyuncaklar ve soğuk kış günlerinde kendilerini ısıtacak giysilerle adeta bayram sevinci yaşayan öğrencilerin sevinçleri adeta gözlerinden okundu. Onlarla yardım elini uzatan TED'li öğrenciler ise dostluğun, kardeşliğin ve paylaşmanın mutluluğunu yaşama imkanı buldu.

        "Yardımlaşmanın güzelliğini öğretiyoruz"

        Öğrencilerin okul ziyaretlerine eşlik eden Kolej Müdürü Arif Kemal Şamat, akademik başarının yanı sıra öğrencileri toplumsal duyarlılık bilinciyle yetiştirmenin okullarının eğitim ilkeleri arasında yer aldığını anımsatarak, "TED Şanlıurfa Koleji olarak öğrencilerimizi sadece bilimsel verilerle donatmıyoruz. Aynı zamanda onları, yaşadıkları kente, topluma, çevrelerine ve kültürlerine karşı hassasiyet sahibi birer birey olarak yetiştiriyoruz. Yardımlaşmanın, paylaşmanın, ihtiyaç sahiplerine el uzatmanın güzelliklerini öğretiyoruz" ifadelerini kullandı.

        (Şİ-SD-Y)

        17.01.2018 11:02:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler