Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Er: "Avukatların emekli maaşı arttırılmalı"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Barosu Başkanı Ali Er, mesleğini zor şartlar altında yapan avukatların emekli maaşlarında iyileştirme yapılması için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını söyledi.

        Er, yaptığı yazılı açıklamada, yargının üç saç ayağı ve olmazsa olmazı olan avukatların, çok daha zor görevleri üstlenmelerine rağmen emekli olmaları halinde kendilerine bağlanan emekli maaşının, aynı fakülteyi bitiren yargının diğer üyelerinden, yani hakim ve savcılardan çok daha az olduğunu belirterek, avukatların emekli maaşlarının eşitlik ilkesine uygun olarak arttırılması ve aradaki adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını belirtti.

        Er, "Bilindiği üzere 'Avukatlık Kanunu'nun 1. maddesine göre avukatlık, kamu hizmeti ve serbest bir meslektir. Avukatlarımızın ve avukatlık mesleğinin zor şartlar altında yapıldığı ve zor bir süreçten geçtiği bu dönemde, emekli maaşlarında yapılacak olan iyileştirmenin bir nebze de olsa faydalı olacağını düşünmekteyiz. Arz olunan nedenlerle, talebimizin değerlendirilmesi ve avukatlarımızın emekli maaşlarının arttırılması konusunda gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için adımları atarak başvurumuzu yaptık" dedi.

        (HSK-Y)

        17.01.2018 12:41:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler