Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihi doku canlandırılıyor

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültürü ve yaşam tarzı korunarak geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe aktarılması amacıyla 'Miras Atölyesi 1' projesi kapsamında, 16 adet 2. grup sivil mimarlık örneği ahşap ev kamulaştırıldı.

        Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğünce Miras Atölyesi 1 projesi kapsamında Süleymanpaşa ilçesine bağlı Ertuğrul Mahallesi Peştemalcı Caddesi 534 Ada 23-24 parsellerdeki 2. grup olarak tescilli kültür varlığı olan ahşap konakların restorasyon çalışmaları yapılmak üzere ihalesi gerçekleştirilerek yüklenici firmaya teslimi yapıldı.

        Kültürel anlamda Tekirdağ'ın tarihi dokusunu taşıyan ahşap konaklar, aslına uygun bir şekilde yenilenerek vatandaşların hizmetine sunulacak. Ahşap konaklar, kültür varlıkları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlara hizmet sunulması amacıyla Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu, danışma ofisi olarak kullanılacak. Çalışmanın 2018 yılının sonuna doğru tamamlanması hedefleniyor. Bu proje ile Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesi, Ertuğrul Mahallesi, Rakoczi müzesi etrafında bulunan tarihi dokunun yeniden canlandırılarak gelecek nesillere ve turizme kazandırılması amaçlanıyor.

        Proje kapsamında tarihi dokunun en yoğun hissedildiği ve kentsel sit alanı sınırları içinde kalan Ertuğrul Mahallesinde 16 adet yapı kamulaştırması tamamlandı. Yapıların rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlanarak onaylanmak üzere Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna gönderildi. Projeler onaylandıkça restorasyon çalışmalarına devam edilecek.

        Miras Atölyesi I Projesi ile Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi Ertuğrul Mahallesi'nde kentin geleneksel kültürünü ve tarihi geçmişini yansıtacak bir merkez oluşturulması hedefleniyor.

        (EG-MEF-Y)

        17.01.2018 14:51:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler