Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        500 Başlık düve merkezi projesi

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Tayyar

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ergin Durgun, yönetim kurulu üyeleri ve birlik üyelerinin katılımıyla Malkara Ziraat Odası salonunda değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

        Birliğin faaliyetleri, üyelerin gebe düvelerinin pazarlanması, 500 başlık düve merkezi projesinin uygulanması ve diğer konularda üyelere bilgi vermek, birlikte değerlendirmelerde bulunmak, talepleri dinlemek amacıyla düzenlenen toplantıda Birlik Başkanı Ergin Durgun toplantıların diğer ilçelerde de sırayla devam edeceğini açıkladı. Toplantıda görüşülen konular arasında özellikle Malkara ilçesinin Yenice mahallesinde bulunan çiftlikte uygulanması planlanan 500 başlık düve merkezi projesi ön planda yer aldı. Proje hakkında üyelere bilgiler verildi ve görüş alış-verişde bulunuldu.

        Proje gerçekleştirildiğinde düve başına 2 bin 500 TL toplamda 500 düve için 1 milyon 250 bin TL bakanlıktan birliğin hibe desteği hak edeceği açıklandı. Projenin uygulanmasında üyelerden 9-13 aylık düveler toplanacağı ve bunların düve merkezinde gebeleştirildikten sonra isterlerse bakım besleme masrafları düşüldükten sonra tekrar sahiplerine gebe olarak geri verilebileceği ya da başka yetiştiricilere satışı yapılarak yine bakım besleme masrafları düşüldükten sonra hayvan bedelinin düve sahibi yetiştiriciye verileceği planlandığı açıklandı.

        Bu süreçte hayvanlara Tarsim sigortası yapılacağı, hastalık, ölüm ve döl tutmama gibi tüm risklerin yetiştirici üzerinden alınarak birliğe ait olacağı belirtildi. Bu projenin yanı sıra üyelerin kendi elinde gebeleştirdikleri düvelerin de bu merkezden pazarlanması planlanmakta olduğu belirtildi.

        Proje sayesinde üyelerin gebe düvelerinin doğrudan talep sahibi yetiştiricilere ulaştırılması, mevcut piyasa şartlarından daha yüksek fiyatlardan satılarak üyelerimizin daha fazla kazanç sağlamasının amaçlandığı bildirildi.

        Toplantıda ayrıca, kulak küpesi uygulaması, ıslah amaçlı süt analiz desteği, birliğin mali yapısı ve birliğin diğer faaliyetleri değerlendirildi.

        (HT-MEF-Y)

        18.01.2018 10:08:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler