Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çarkın modası artık dönmüyor

        - Binlerce satılan stres çarkı, gözden düşmeye başladı

        - Bir zamanlar 20 liraya kadar fiyat, 7 liraya kadar düştü

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Çok da uzun olmayan bir zaman öncesine kadar 7'den 70'e herkesin trendi olan stres çarkının bugünlerde yüzüne bakılmıyor.

        Bir süre önce, basit ve genellikle ucuz olan, bir parmakla itildiğinde dönmeye başlayan stres çarkı, gözden düşmeye başladı. Çocuklar ve yetişkinlerin stres attığına inanarak yoğun ilgi gösterdiği stres çarkının farklı madde ve şekillerden oluşan birçok çeşidi olmasına rağmen, kısa sürede popülerliğini yitirdi. Eskişehir çarşı mevkiinde 20 yıldır oyuncakçılık yapan Ahmet Güdür bu günlerde dükkanlarına dahi sokmadıkları çark hakkında konuştu. Bu aletin stres almadığını, hatta stres yaptığını söyleyen Ahmet Güdür "Stres çarkının strese iyi geldiğine inanmıyorum. Çocuk döndüremediğinde daha çok stres yapıyor, benim bile başıma geldi döndüremeyince sinir olunuyor" dedi.

        Moda olduğu dönemin başlarında yerli malları ile işlerini yürüttüklerini belirten Güdür, daha sonra ürünlerin kalitesiz oluşundan dolayı ithal ürünlere yöneldiklerini dile getirdi. Yoğun rağbetten dolayı fazla ürün siparişi veren esnafın, ürünün bir anda revaçtan düşmesiyle çok fazla zarar ettiğini ileten işletmeci Güdür, "Okul çağındaki çocuklar birbirlerinden görerek sormaya başladı, sonra patladı. Şuan ise tabiri caizse bıçak gibi kesti işler. Herkes yapmaya başladı telefon satanlar, saatçiler getirdi. Aslında oyuncakçıların işiydi bu herkes getirince şişti piyasa ve öldü. Talep olduğu için satıyorduk ama şuan talep sıfıra düştü ayda 1 tane ya soran oluyor ya olmuyor. Fiyatları pahalıydı sonradan bayağı düştü o işten çok zarar eden oldu satılıyor diyerek yüksek fiyattan aldılar 15-20 liraya satılıyordu düşe düşe 7 liraya kadar indi. Bu arada 10 liradan alanlar zararına satmak zorunda kaldı" şeklinde konuştu.

        "Tekrar moda olabilir"

        Oyuncak dükkanı işletmecisi Ahmet Güdür, ürünün tekrar moda olabileceğini dile getirirken, "2- 3 yıl sonra tekrar moda olur. Şimdi 3 yaşında olan çocuk 5 yaşına geldiğinde belki tekrar ister. Çünkü bazı oyuncaklarda böyle oluyor modası geçti diye kenara kaldırıyoruz 3-5 sene sonra arkadan gelen nesil bunları duyuyor, arıyor" ifadelerini kullandı.

        (İHA-Y)

        18.01.2018 10:31:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler