Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıgöl'deki zeytin üreticilerine budama eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Vehbi Sarıhan

        MANİSA (İHA) - Sarıgöl İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri 'Zeytin ağacı budama kursu' üreticilerden büyük ilgi gördü.

        Kurslardaki amaçlarının zeytin üreticilerinin daha çok verimli ürün almalarını sağlamak olduğunu dile getiren Sarıgöl Halk Eğitim Müdürü Hasan Oruç,"Sarıgöl ve çevresinde her geçen gün zeytin dikimi çoğalmakta. Bu nedenle çiftçilerimizin daha verimli ürün almalarını sağlamak için İlçe Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ortaklaşa zeytin ağacı budama kursu açtık. İlk etapta 15 kursiyerimize 10 iş gününde 48 saat kurs verdik. Başarılı bir kurs oldu. Kursta, zeytin ağacının nasıl budama yapılacağı uygulamalı olarak gösterildi. Önümüzdeki günlerde Çavuşlar Mahallemizde de kursumuz başlayacak" dedi.

        Sarıgöl Halk Eğitim Müdürü Hasan Oruç, şubat ayında ilçe genelinde yine çiftçiler yönelik meyve ağacı bakımı ve budama kurslarının açılacağını da ifade etti.

        (VS-SC)

        18.01.2018 10:49:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler