Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir'den ücretsiz sağlık hizmeti

        - 4 bin kişi muayene edildi 62 bin kutu ilaç yardımı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - İmkanları dahilinde mağdur ve ihtiyaç sahibi insanlara el uzatan Malatya Büyükşehir Belediyesi, yıllardır verdiği ücretsiz sağlık hizmetlerini, 2017 yılında da sürdürdü.

        Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde, sosyal güvencesi olmayan hasta vatandaşlara ücretsiz diş ve muayene hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi, son 1 yılda bin 33 kişiye muayene, 466 kişiye müşahede, 2 bin 399 kişiye ücretsiz diş çekim ve muayene hizmeti verdi. Verilen bu sağlık hizmetlerinin parasal karşılığı ise 195 bin lira oldu.

        62 bin kutu ilaç

        Büyükşehir Belediyesi hasta ve muhtaç kişilere ücretsiz sağlık hizmetinin yanı sıra ilaçları da ücretsiz olarak veriyor. Çoğunluğu vatandaşlardan toplanan ilaçların büyük bir kısmı da reçete karşılığında başka vatandaşlar ile savaş mağdurlarına dağıtılıyor.

        Bu kapsamda, 2017 yılında 1 milyon 115 bin 847 lira değerinde 44 bin 399 kutu ilaç reçete karşılığında ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılırken, 2 milyon 347 bin 980 lira değerinde 37 bin 918 kutu ilaç da kamplardaki mültecilere, Huzurevi, Cezaevi ve Araştırma Hastanesinde yatan hastalara ücretsiz olarak verildi.

        Parasal değeri 2.5 milyon lira

        Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılında yaptığı muayene, müşahede, diş ve ilaç yardımlarının toplam parasal değeri ise 2 milyon 542 bin 880 lira oldu.

        (BT-SD-Y)

        18.01.2018 11:12:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler