Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya'da FETÖ'den bugüne kadar 2 bin 398 kişi tutuklandı

        KONYA (İHA) - Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bugüne kadar 869 kişinin görevden uzaklaştırıldığı, 2 bin 398 kişinin tutuklandığı ve 2 bin 628 kişinin de devlet memurluğundan çıkarıldığı açıklandı.

        Konya Valililiği, ilde FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle 18 Ocak tarihi itibariyle yasal işlem yapılan kişi sayısını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel ile ilgili olarak görevden uzaklaştırılan kişi sayısı 869, tutuklanan kişi sayısı 2 bin 398, devlet memurluğundan çıkarılan kişi sayısı 2 bin 628'dir. İlgililer hakkında yasal işlemlere hassasiyetle devam edilmektedir" denildi.

        (MB-AH-CC-Y)

        18.01.2018 12:05:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler