Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da "Çocuk Zabıta" projesi

        (Fotoğraflı)

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da belediye tarafından "Çocuk Zabıta" projesi başlatıldı.

        Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Çocuk Zabıta' projesi kapsamında uzman ekipler, ilk ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler arasından seçilen 8-12 yaş arası çocuklara eğitim verdi. Zabıta teşkilatının amacı, tarihi ve ne iş yaptığı konusunda seminer veren ekipler, çocukları göreve hazırlamak için çevre temizliğinden, sağlıklı yiyecek, içecek ve bilinçli alışveriş kurallarına kadar bir çok konuda bilgi aktardı.

        Göreve hazırlanmak için eğitim alan küçük zabıtaların proje kapsamında toplumun huzurunu bozan ve insan sağlığını tehlikeye atan her türlü yanlış uygulamaya karşı mücadele edeceği aktarıldı. Okul kantininde satılması yasak olan yiyecekleri almadığı gibi yönetimi de bilgilendirecek olan küçük zabıtaların, sokak hayvanlarına destek olacağı gibi, trafik kurallarına uymayan ve açık alanlarda gürültü yapanlara karşı da çalışmalar yapacağı bildirildi.

        Eğitimi tamamlayan çocuk zabıtalar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'la da bir araya geldi. Başkan Yanılmaz, çocuk zabıtalara kimlik kartlarını verdi.

        Toplum düzenini sağlayarak vatandaşların daha huzurlu bir hayat yaşamasına katkı sunan zabıta teşkilatının önem ve amacından bahseden Başkan Yanılmaz, çocuk zabıta ekiplerinin de okullarındaki ve mahallelerindeki temsilciler olduğunu söyledi.

        Çocukların insanlara, hayvanlara ve bitkilere karşı daha duyarlı olmaları için çeşitli etkinlikler düzenleyerek farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Başkan Yanılmaz, geleceğin mimarı çocukların küçük yaşlardan itibaren bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

        (CK-HİV-Y)

        18.01.2018 12:19:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler