Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Üzülmez yaşlı teyzeyi misafir etti

        (Fotoğraflı)

        KOCAELİ (İHA) - Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ile makamında misafir ettiği Zehra İpekoğlu arasında duygu dolu anlar yaşandı. Başkan Üzülmez'i gören Zehra anne "Oğlunu bulmuş Anne desinler" sözü ile herkesi duygulandırdı.

        Peygamber Efendimizin "Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir" hadisini şiar edinen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Türkiye'ye örnek olan Alo Evlat Hattı projesini hayata geçirdi. Her kesimden takdir gören Alo Evlat Hattı Projesi'nin başarısı aldığı ödüllerle taçlandı.

        Alo Evlat Hattı ekibi tarafından bakımı yapılan Ataevler Mahallesi'nde yalnız başına ikamet eden Zehra İpekoğlu (94) Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in kendisini ziyaret etmesi sonrasında iade-i ziyarette bulundu. Bu isteği hemen yerine getiren Alo Evlat Hattı ekibi, yürüme güçlüğü çeken İpekoğlu'nu evinden alarak Kartepe Belediyesi hizmet binasına getirdi.

        Kartepe Ataevler Mahallesi'nde yalnız başına yaşayan İstiklal Savaşı gazilerinden Mustafa Kemal Atatürk'ün elinden gazilik madalyası almış Tokatlı Veli Çavuşun kızı Zehra İpekoğlu, yıllar önce eşini ve büyük oğlunu kanser hastalığından dolayı kaybetti. Profesör olan diğer oğlunu da ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazası sonucu kaybetti. Zehra İpekoğlu'nun kızının da kanser hastası olmasından dolayı tedavisi devam ediyor.

        Heyecanlı olduğu gözlerinden okunan Zehra İpekoğlu'nu Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez kapıda karşıladı. Yürüme güçlüğü çeken İpekoğlu'nu Başkan Üzülmez yardım ederek makamında misafir etti. Fotoğraf alındığı sırada İpekoğlu "internete versinler. Oğlunu bulmuş Anne desinler" sözleri herkesin gönlünü ısıttı.

        Makamında Zehra İpekoğlu'nu misafir eden Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez'in seninle ilgileniyorlar mı? sorusuna "Hepsinden Allah razı olsun" diyen İpekoğlu, "Allah bizlere sizin gibi iyilik sever bir evlat nasip etmiş. Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Allha'a şükür ki buraya gelebildim. Sizleri görebildim. Hepinizi görmekten dolayı çok mutluyum. Beni heryere götürüyorlar. Beni hiç incitmiyorlar. Allah'da onları incitmesin. Her zaman dualarım sizlerledir. Allah'a çok şükürler olsun ki kimseye muhtaç değiliz" ifadelerini kullandı.

        ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEK İSTİYOR

        Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da aldığımız feyz ile bu hizmetler yapılmaktadır diyen Başkan Üzülmez "Milletin kalbine giden yolları yapıyoruz. Bunun için çalışıyoruz" derken, Zehra İpekoğlu "Sizlerden isteğim Cumhurbaşkanımızı görmektir" dedi. Başkan Üzülmez, "İnşallah buraya geldiği zaman elimizden geleni yapacağız. Alo Evlat Hattı Projesi'nden haberi var. Sizleri buluşturmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. Zor zamanlar gördüm, çok acılar yaşadım diyen İpekoğlu "Sizler sayesinde yaşadıklarım hafifledi. Beni mutlu ettiniz Allah'da sizleri de mutlu etsin" şeklinde konuştu.

        BERATI BAŞKAN ÜZÜLMEZ'E EMANET ETTİ

        Alo Evlat Hattı ekibi tarafından bakımı yapılan Zehra annemiz bizleri ziyarete geldi diyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez "Kendisinin ziyareti ile onur ve şeref duyduk. Artık sen benim oğlumsun deyince sorumluluğumuz daha da artmıştır. Bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kahramanlık beratı verilmiş, sonrasında TBMM tarafından gazilik unvanı verilmiş, İstiklal Savaşı kahramanların Tokatlı Veli Çavuşun kızıdır. Evlatlarını ve eşini trafik kazasında kaybetmiştir. Bizlere haber verilmesi sonrasında bizlerde elimizden gelen bakımı yapıyoruz. Bize gelerek babasının gazilik beratının temizlenmesini istedi. İnşallah hemen halledeceğiz. Her biri ayrı bir önem verdiğimiz büyüklerimizin hikayeleri ayrı bir değerdir. Kartepe'de yaşlı, engelli olmak artık problem değildir. Kartepe Belediyesi'nin hayırlı evlatları var. Bizlerin amacı dua almaktır" dedi.

        (İÇ)

        18.01.2018 12:37:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler