Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hocalara ilk yardım eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Erdal Akbuğa

        MALATYA (İHA) - Malatya'da Kur'an-ı Kerim kurslarında görev yapan hocalara yönelik proje kapsamında, eğitimden geçirilerek ilk yardım sertifikası verildi.

        Bir otelde düzenlenen programa, İl Müftüsü Ümit Çimen, İl Sağlık Müdürü Doç.Dr Recep Bentli, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Duran, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan yardımcısı Dr. Osman İçel, Himayelerinde program gerçekleştirilen Neriman Kaban, Kur'an-ı Kerim kursu öğreticileri katıldı.

        Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ümit Çimen, "Bu ihtişamlı, İslam'ın, Müslümanların yüz akı olan bu medeniyeti besleyen hiç şüphesiz bu toprakların çocuklarının bin yıldır bu emaneti omuzlarında taşıyan bu milletin din algısı din bakışıdır. Bu gün ölümü ve öldürmeyi sıradanlaştıran insanları gördükçe bu medeniyeti besleyen bizim insan merkezli hoş görü eksenli Kur'an ve sünnete dayalı imha değil ihya bakışlı muhafaza etmemiz önemlidir. O yüzden dün ve bu gün o dindarlığımızın genleriyle oynama gayreti her zaman mevcut. Bizim, bu toprakların çocuklarının aziz milletimizin din algısına bakışına ilim ve irfan ayaklı din bakışına karşı büyük tuzaklar kurulmakta" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Neriman Kaban, ilk yardım kursunu tamamlayan öğreticilere sertifika verdi.

        (EA-SD-Y)

        18.01.2018 16:10:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler