Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Lapseki'de verem eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Uçmaz

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Lapseki İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından okullarda ve kamuya açık alanlarda verem eğitimi veriliyor.

        Lapseki TSM bünyesinde görevli hemşireler tarafından stant kurularak bilgilendirici broşür dağıtımı yapıldı. Her yıl 8 milyon insanın bu hastalığa yakalandığını hatırlatan yetkililer, hastalığı önlemedeki çalışmaların yetersiz olduğunu kaydetti. Hastalığın halsizlik, çabuk yorulma, iştahsızlık, kilo kaybı, çocuklarda kilo almada duraklama, ateş, gece terlemesi ve eklem ağrıları şeklinde ortaya çıktığını söyleyen hemşireler, ilaç ve dengeli beslenmeyle kişinin tekrar sağlığına kavuşabileceğini belirtti. Öğrencilere yönelik eğitimlerde yeterli ve dengeli beslenmenin önemine işaret edilerek, tozlu ve dumanlı ortamlardan uzak durma, sigara ve alkol kullanmama, düzenli uyku, elleri sık sık yıkama hususlarında uyarılar yapıldı.

        19.01.2018 09:52:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler