Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altıntaş'ta 'oynayarak kodluyorum' projesi

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde öğrencilerin kodlama konusundaki farkındalık düzeylerini yükseltmek ve öğrencilere oyun yolu ile sistematik düşünme becerisi kazandırmak amacıyla 'Oynayarak kodluyorum' projesi ortaokul öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

        Altıntaş Şehit Polis Elvan Özbay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Raişit Kırcın, ''Daha önce ilçemizde öğrenim gören 105 9. sınıf öğrencisi ile gerçekleştirdiğimiz projemizi, bu kez İlçemiz Mustafa Kemal Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 65 kişilik bir grup ile gerçekleştirdik. Öncelikle katılımcı öğrencilere okulumuz bilişim teknolojileri öğretmeni Özgür Ataç tarafından kodlamayı ve kodlamanın hayatımızdaki yerini anlatan bir seminer verildi. Daha sonra öğrenciler gruplar halinde okulumuz bilişim teknolojileri alanına alınarak buradaki bilgisayar laboratuvarlarda öğrencilerin okulumuz tarafından hazırlanmış olan 'CodY' isimli web tabanlı bilgisayar oyununu oynamaları sağlandı. CodY öğrencilerin adım adım bir problemi çözmelerini sağlayan ve öğrencilerde sistematik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir oyundur'' dedi.

        Müdür Kırcın, ''Oyundan sonra öğrencilere okulumuz bilişim teknolojileri alanı tarafından 'Arduino' temelli olarak tasarlanan robotlar tanıtıldı. Bu robotların geliştirilmesi ile insan hayatında ortaya çıkacak kolaylıklardan bahsedildi. Öğrencilerin genel olarak kodlama ve teknolojik gelişmeler hakkında merak ettiği soruların cevaplanmasının ardından projemiz başarıyla tamamlandı'' diye konuştu. (YD-EFE)

        19.01.2018 10:23:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler