Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyanın en büyük Terazzo Parkı Süleymanpaşa'da açılıyor

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından dünyanın en büyük, Türkiye'nin tek açık hava Terazzo Parkı, Ertuğrul Mahallesi Kesmekaya Sokak'ta açılacak.

        Süleymanpaşa Belediyesi bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye'de örneği bulunmayan, dünyada ise çok az sayıda olan ve açık havada dünyanın en büyüğü olma özelliğine sahip Terazzo Park, Ertuğrul Mahallesi Kesmekaya Sokak'ta açılmak için gün sayıyor.

        Cam sanatçıları Hacer Koca Çamdal ve Enver Çamdal'ın fizyon tekniği ile hazırladıkları cam işçiliği eserlerinin Terazzo tekniği ile birleştirilmesi sonucu oluşturulan park, doğanın en temel unsurları olan su ve toprağı sembolize eden eserlerden meydana geliyor. Parkın teması da deniz ve doğa olacak.

        "Terazzo bizim doğaya ve insana bakış açımızı yansıtıyor"

        Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Terazzo, 16'ncı yüzyılda, İtalya'nın Venedik şehrinde bulunduğu tahmin edilen tarihin belki de en eski çevreci zemin kaplama tekniğidir. Çünkü inşaat artığı malzemeleri değerlendirme ihtiyacından doğmuştur. Bu teknikle yapılacak bir park, belediye olarak bizim doğaya ve insana bakış açımızı en doğru şekilde yansıtacaktır diye düşünüyorum. Parkımız son aşamaya geldi. Çevredeki binaların parka bakan cephelerinde parkın tarzına göre uygulamalar yaparak parkımızı halkımıza kazandırmış olacağız. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

        Terazzo

        İtalyan yapı ustaları, yaptıkları inşaatlarda dökülen granit, mermer ve taş parçalarını kullanmak için bir çözüm arayışına girdi. Ustaların buldukları en iyi yöntem çimento harcının içerisine bu malzemeleri atarak dekoratif bir yüzey elde etmek oldu ve bu yöntem yüzlerce yıl kullanıldı.

        Fizyon tekniği

        4 mm camların her iki tarafı cam boyası ile boyanıyor. Üzerine tekrar cam koyuluyor. Gerektiğinde bir kat daha cam kullanılabiliyor. Böylece 8-12 mm kalınlık elde ediliyor. Bu camlar 750-800 derecede fırınlanıyor. Konuya uygun motifler hazırlanıp kesme gibi işlemlerle yan yana uygulamalarla kompozisyonlar oluşturuluyor.

        (EG-MK-Y)

        19.01.2018 12:18:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler