Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İnşaat sektörüne 4 yeni model

        - ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş:

        -"Dört yeni destek can suyu olacak"

        -"Devletin konut desteği sektörü canlandıracak"

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Müteahhitler Derneği (ANTMÜTDER) Başkanı Deniz Karataş, "İnşaat sektörüne can suyu olacak 4 yeni model destek, sektörü canlandıracak. Stopaj inecek, tapu harcı düşecek. Devlet'ten konut için düşük faizli kredi, vatandaşın ev sahibi olabilmesi için büyük fırsat" dedi.

        Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'n önceki gün yaptığı açıklamada konut hesabında yeni düzenlemelere gidildiğini Ağustos 2016'da başlatılan 'konut hesabına bugüne kadar gösterilen ilginin daha yukarılara çıkarılması için yeni düzenlemeye gidildiğini 4 yeni model destek çalışmasında konut sahibi olmak isteyenlerin Devlet desteğinin artacağını, Stopajın oranı ineceği Tapu harcının düşeceği, Düşük faizli kredi imkanının sunulmasının İnşaat sektöründe bu gelişmenin sektörde 'can suyu' etkisi yapacağı vurgulamıştı.

        ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş, "Bu güzel bir gelişme konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için büyük bir fırsattır. Bu düzenlemenin inşaat ve konut sektörünü canlı tutacağını ümit ediyoruz. Yapılan düzenleme adeta can suyu niteliğindedir. 2017 yılının son günlerinde de belirttiğimiz gibi hükümetin ve ilgili bakanlıkların yapacakları bir dizi düzenlemeler ve fırsatlar sayesinde inşaat ve konut alanında güzel gelişmelerin yaşanabileceğini ve 2018 yılının 2017 ye göre daha iyi olacağını söylemiştik. Hükümetimiz tarafından vatandaşlarımıza verilecek olan bu yeni model destekler inanıyorum ki herkesi memnun edecek sonuçlar doğuracaktır" dedi.

        2018 yılının ilk ayında böyle bir düzenlemenin ve desteğin verileceği haberinin memnunluk veren bir gelişme olduğunu belirten Karataş, "Hükümetimizin bu ve buna benzer düzenlemeleri yapması sektörümüzü daima canlı ve güçlü tutacağına inancımız tamdır. Müteahhitler olarak bu güzel ve olumlu gelişme karşısında yatırımlarımızın 2018 yılında da sürati hiç azalmayacaktır. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü hükümetimiz tarafından desteklenmeye devam ettikçe bu canlılık artarak sürecektir. Öte yandan bankalar ve konut sahibi olmak isteyenler arasında yapılacak yeni düzenlemeler finans hareketi rotasında da bir canlılık yaşatacaktır. 2018 yılı düzenlemeler, destekler ve yeni model uygulamalar ile 2017'den daha da iyi geçeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

        (SÇ-Y)

        19.01.2018 13:29:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler