Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Damlacık İlkokulunda kitap okuma ve müzik dinletisi etkinliği

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Türkoğlu

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Kahta Damlacık İlkokulu ve Ortaokulu 'Oku, İzle, Dinle, Öğren' projesi kapsamında kitap okuma ve müzik dinletisi etkinliği düzenledi.

        Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İsmail Öner, Enver Yilanli, okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte kitap okumanın önemine dikkat çekilirken Damlacık İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenlerinden Müzik öğretmeni İhsan Baloğlu, Teknoloji Tasarım öğretmeni Yakup Bakır ve Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmeni Sultan Avcu tarafından müzik dinletisi etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte projeye 500 adet kitap katkıda bulunacaklarını belirten Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, "Bu anlamlı ve güzel projeye 500 adet kitap ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak katkıda bulunacağız. Ancak buna karşılık bende İlkokul öğrencilerinden her gün en az 20 sayfa, ortaokul öğrencilerinden her gün en az 30 sayfa kitap okumalarını bekliyorum. Okulun kendi imkanları ile atıl durumdaki malzemelerden yaptığı sahneyi çok beğendim. Sahne için var olan eksiklikleri ilçe Milli Eğitim olarak biz tamamlayacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe genelinde kitap kumbarası projesini uygulayacağız. Kitap kumbarası projesi ile öğrencilerimizin kitaba olan ilgisini arttırıp, okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Proje kapsamında öğrencilere dağıtılmak üzere kumbara gönderilecektir. Öğrencilerimiz aldıkları kumbaralara para biriktireceklerdir. Bahar aylarında yazar okur buluşturma etkinliği kapsamında ilçemize yazarlar davet edilecek. Yazarlarla buluşturma etkinliğinde öğrencilerimiz kumbaralarında biriktirdiği para ile dilerlerse kitaplarını alıp okuyacaklar. Böyle faydalı projelerin tüm okullarımızda yaygınlaşmasını temenni ediyorum. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen okul idareci ve öğretmenlerini kutluyor ve teşekkür ediyorum" dedi.

        Proje hakkında konuşan Damlacık İlkokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Kılınç, "Okulumuz öğrencilerinin genel itibariyle okuma isteklerinin az olduğunu ve bunun sonucunda okuma ve okuduğunu anlamada birtakım eksiklikleri olduğunu fark ettik. Öğretmen arkadaşlarımızla beraber böyle bir proje ortaya çıkardık. İlkokul ve ortaokul kademesindeki her öğrenciye ayda en az üç kitap okuma hedefi belirledik. Hedefine ulaşan öğrencilere ay sonunda sinema biletini hediye olarak verdik. Böylelikle öğrencilerin hem okuma hem de dinleme, izleme becerilerinde olumlu gelişmeler sağlandı. Ayrıca öğrenciler arasında olumlu rekabet ortamı meydana geldiği için de birçok öğrencide kitap okuma isteği oluştu. Kitap okuma eyleminin daha da kalıcı ve cazip hale gelmesi için her dönem sonunda takip formlarıyla en çok kitap okuyan öğrencileri belirleyip onlara canlı müzik dinletisi düzenliyoruz. Etkinliğimize katılan Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve bu projeyi hazırlayıp uygulayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (HT-SD-Y)

        19.01.2018 14:12:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler