Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kahtalı öğrencilerden Samsatlı depremzede öğrencilere karne hediyesi

        (Fotoğraflı)

        Fahrettin Çelik

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında prefabrik sınıflarda eğitimlerini sürdüren depremzede öğrencilere, Kahtalı öğrenciler tarafından karne hediyesi verildi.

        Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personelince Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bütün okullarda toplanan oyuncaklar, Samsat ilçesinde depremden etkilenen öğrencilere karneleri ile birlikte dağıtıldı. Kahta sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Sena Yıldırım konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kahta ilçesindeki öğrencilerde paylaşım ve empati duygusunu geliştirme ve Samsat'ta deprem psikolojisi yaşayarak zor şartlarda eğitimlerini sürdüren öğrencilerin psiko sosyal açıdan desteklenmesinin amaçlandığını ifade etti. Müdür Yıldırım, "Kahta'daki 14 okulumuzdaki öğrencilerimizden oyuncak topladık. Müdürlüğümüz personeli de buna büyük oranda katkı sundular. Samsat ilçemizdeki 9 ilkokul ve 7 anasınıfı olmak üzere toplam 712 öğrencimize oyuncak hediye ettik. Çocuklarımızın kutluluğu bizleri de mutlu etti. Emeği geçen bütün öğrenci ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. Samsat İlçesi Yarımağ köyünde, 'Oyuncağını Paylaşırmısın" isimli etkinlik kapsamında toplanan oyuncakların dağıtılması programına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekillerinden Adnan Boynukara ve Salih Fırat, Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Samsat AK Parti İlçe Başkanı Hasan Erdem ve çok sayıda kişi katıldı. Burada öğrencilerin hediye ve karne sevinçlerine ortak olan Başkan Vekili Ahmet Aydın, böylesi güzel bir etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen bütün herkese teşekkür etti. Başkan Vekili Aydın, "Arkadaşlarımız önemli bir sosyal projeyi gerçekleştirmişler. Çocuklarımızı yalnız bırakmamışlar bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Şimdiye kadar yaptığımız bütün çabalar onlar için daha iyi bir gelecek hazırlamaktır. Onlar hep gülsün istiyoruz. Çoğu çocuklarımız hala konteynerlerde eğitim görüyorlar ama onlar geleceğe güvenle bakıyorlar. Çocuklarımız için çok daha iyisini yapmak zorundayız. Öğretmenlerimize, ailelerimize, hepimize çok görevler düşüyor. Şartlar ne olursa olsun en iyisini yapma zorunluluğumuz var. Bu çocukların arasından geleceğim üst düzey yöneticileri çıkacaktır. Tekrar emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        (FÇ-SD-Y)

        19.01.2018 17:33:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler