Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kardeş: "Toplumun sigortası ailedir"

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Türkoğlu

        ADIYAMAN (İHA) - Kadın ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Emine Kardeş, Kahta ilçesinde 17 mahalle temsilcisiyle bir araya geldi.

        Kadın ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Emine Kardeş, 17 mahalle temsilcisiyle bir araya gelerek ilçedeki ailelerin sorunlarıyla alakalı istişare toplantısı düzenledi.

        Kamu kurumlarından destek alarak mahallelerde çeşitli projeler gerçekleştiren Kadın ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Emine Kardeş, mahallelerdeki mevcut durum, ihtiyaç ve problemler göz önüne alındığında, ailelerin sosyo-kültürel olarak geçirdiği hızlı değişimin bir takım aile içi iletişimi de olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

        Dernek Başkanı Kardeş, "Bugünkü programımızı 17 mahallenin temsilcisiyle beraber yapıyoruz. Son 5 aydır Kahta merkez mahallelerinde mahalle sorunlarıyla alakalı programlar yaparak, yardımlar dağıttık. Mahalle sakinleri ile birebir görüşmelerimiz oldu. Aile içi sağlıklı iletişim, şiddetli geçimsizlik, problemler ile baş etme, ailelerin korunması, güçlendirilmesi, karşılaştığı problemler ile baş etme ve çözme noktasında desteklenmeye ihtiyacı söz konusu olan aileler için çözüm noktasında birtakım projeler geliştirdik.

        Mahallelerde yaptığımız çalışmalarda, aile bireylerinin karşılıklı olarak birbirlerinin duygu ve düşüncelerini anlamalarının yanı sıra aynı zamanda da alilerin uyum içinde yaşamalarına da katkıda bulunmak için sürekli istişarelerde bulunuyor ve bu noktada projeler gerçekleştiriyoruz. Çünkü toplumun sigortası ailelerdir.

        Mahalle temsilcilerimiz ile durum değerlendirmesi yaparak bazı projeler geliştirdik. Bunları ilgili bakanlığa gönderdik. Bundan sonra da inşallah uygulayacağımız projeler ile hem bölgemizin hem de ülkemizin gelişimi için fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı aileler için ele ele çalışacağız.

        Aile içi şiddet, genç kızlarımız ve çocuklarımızın sorunlarına çözüm üretebilmek için bakanlık nezdinde projeler üretiyoruz. Emniyetten, Kaymakamlıktan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından da destek alıyoruz. Hep beraber ortaklaşa böyle güzel projeler gerçekleşiyor" dedi.

        (HT-AHM-Y)

        20.01.2018 15:58:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler