Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ASKİ su kayıplarına karşı tarama yapıyor

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), teknolojik cihazlarla şehir merkezi başta olmak üzere kırsalda da su kayıplarını önlemeye yönelik tarama çalışmalarını sürdürüyor.

        ASKİ'den yapılan açıklamaya göre, İçme Suyu Daire Başkanlığı ekipleri gelişen teknolojiyi yakından takip ederek su kayıp kaçağının tespitini yapıyor. Merkezde 2 ekip sürekli tarama yaparken, sokaklar ve bu sokaklarda bulunan abone hatları akustik cihazlarla dinlenerek su kayıplarının önüne geçiliyor.

        Ayrıca, yapılan tespit ve ölçümlerde 400 ile 700 arasında bir parametrik değer ortaya çıktığı takdirde, kanalizasyon hattına Çatalan içme suyunun karıştığı tespit ediliyor ve söz konusu bölgeye su bakım onarım ekibince müdahale ediliyor.

        ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Proje üretmenin yanında süre gelen gelişmeleri de gerek teknolojik gerekse ihtiyaç durumuna göre takip ederek en iyisini yapmayı hedefliyoruz. Söz verdiğimiz gibi elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince her şeyi en iyi ve en güzel şekilde değiştirmeyi planlıyoruz" dedi.

        (UMT-Y)

        21.01.2018 11:40:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler