Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muhtarlar milletvekillerini ağırladı

        (Fotoğraflı)

        Cihan Kizir

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği tarafından organize edilen gecede muhtarlarla bir araya gelen TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ve Adıyaman AK Parti Milletvekilleri muhtarlarla sohbet edip, muhtarların mahalleleriyle ilgili sorunlarını dinledi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde muhtar camiasının hakkettiği yere geldiğini belirten Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yardımcısı Abdulkadir Geylani Taş, muhtarların şimdilerde altın çağını yaşadığını söyledi.

        Muhtar camianın şimdilerde hak ettiği şekilde görevini yürütmeye başladıklarını belirten Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yardımcısı Abdulkadir Geylani Taş, "Muhtarlık özveri isteyen gönüllülük esasına dayalı bir meslektir. Hiçbir geliri olmadan, mahallesi ve ili adına hizmet veren muhtarlarımız maalesef bugüne kadar hak ettiği ilgiyi, değeri görmüyordu. 190 TL gibi çok komik bir ücret alan, sigorta ve bağkur primini kendi cebinden yatıran, hiçbir değeri olmayan, sözü geçmeyen muhtarlarımız uzun bir aradan sonra nihayet Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından hatırlanmış, külliyede üst üste muhtarlarla yaptığı toplantılarla muhtarların bir anda Türkiye gündemine gelmesine vesile olmuştur" dedi.

        Külliyede yapılan muhtarlar toplantısı sayesinde muhtarların her türlü sorunu rahatlıkla anlatma imkanı bulduğunu ve bu sorunlar bir bir çözüme kavuşturulduğunu söyleyen Genel Başkanı Yardımcısı Abdulkadir Geylani Taş, "42. Muhtarlar toplantısında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, muhtarlar benim mahallelerimizdeki temsilcilerimizdir, muhtarlarımızı üzen beni üzer, beni üzeni de ben üzerim sözleri toplantıya damga vurmuştur. Muhtar camiası ilk defa devletimiz tarafından bu kadar onure edilmiştir. Zaman içerisinde maaşlarımızla ilgili iyileştirmeler yapılmış ve son olarak muhtarlara asgari ücret ödenmeye, sigorta primlerimiz devlet tarafından yatırılmaya başlanmıştır. Şöyle geriye dönüp baktığımızda sadece ismi bilinen Muhtarlık o günden bugüne çok yol almış olup, cumhurbaşkanı tarafından kıymeti bilinen, muhatap alınan, maaşıyla, sigortasıyla adam yerine konulan muhtarlarımız şimdilerde bize göre Altın çağını yaşamaktadır. Cumhurbaşkanımıza bizlere göstermiş olduğu bu değerden ötürü teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Allah cumhurbaşkanımıza ve devletimize zeval vermesin. Biz onurlu ve şerefli muhtarlar her zaman onun ölümüne yanındayız, duacısıyız" ifadelerini kullandı.

        Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği'nin gerek Adıyaman'ın gerekse de Türkiye'nin sorunlarına karşı her zaman duyarlı olduklarını dile getiren TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Muhtarlarımız demokrasinin kılcal damarlarıdır. Muhtarlarımız seçildikleri mahallelerimizin birer belediye başkanı pozisyonundalar. Hamdolsun ki AK Parti hükumetiyle birlikte özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte muhtarlarımızın değeri bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Külliyede üst üste muhtarlarımızla yaptığı toplantıda muhtarlarımıza ne kadar önem verdiğini göstermiş oldu. Halk tarafından muhtarlarımızın da kıymetinin bilinmesini sağlamış oldu. Milletvekilli arkadaşlarımız, belediyemiz ve il teşkilatımızda muhtarlarımıza karşı aynı hassasiyeti göstermekte, her fırsatta onlarla bir araya gelmekteyiz. Muhtarlarımızla birlikte ilimizin sorunlarını çözme adına el birliği içerisinde gayret sarf ediyoruz. Adıyaman'a geldiğimiz her zaman muhtarlarımızla bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Ülkemiz üzerinde içerde ve dışarıda oynanan oyunları hep birlikte görüyoruz. Sağ olsun muhtarlarımız söz konusu Türkiye olduğunda, söz konusu şehrimiz olduğunda her zaman dik durdular, bundan sonra da dik duracaklarını inancımız tamdır. Bizleri nezih bir ortamda ağırlayan, değerli muhtarlarımıza ve Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği başkanı Abdulkadir Geylani Taş'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ve yönetim kurulu üyeleri, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'a, AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Adnan Boynukara'a muhtarlık rozeti taktı.

        (CK-SD-Y)

        21.01.2018 15:09:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler