Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıçam Platformu'ndan Tümer'e tepki

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Sarıçam Platformu üyeleri, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer'in Sarıçam'daki yeni yerleşim bölgelerine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

        Sarıçam Platformu adına yapılan açıklamada, Milletvekili Tümer'in Sarıçam'da altyapı sorunu olduğu şeklindeki açıklamalarının doğru olmadığı ifade edildi.

        Bölgede kanalizasyon altyapısının biten birçok projede tamamlandığı vurgulanan açıklamada, "Son iki aydır da ASKİ, bölgemizde çift ekiple mesai harcamaktadır. Dolayısıyla, 2018 ortasında bu sorunun Sarıçam için tarih olacağı aşikardır. Doğalgaz şirketi Aksagaz 2017 içerisinde bölgedeki yatırımlarının yüzde 48'ini Sarıçam'a yönlendirmiştir. Doğalgaz ile ilgili altyapı çalışmaları tamamlanmıştır. Aksagaz altyapısı tamamlanan bölgede gaz açımına başlamıştır. Bunların yanı sıra Adana'nın elektrik altyapısı en sorunsuz ilçesi Sarıçam'dır. Çünkü diğer ilçelerin aksine, trafo yerleri Sarıçam'da belediye tarafından tahsis edilmiştir. Tahsis edilen 400'e yakın trafonun büyük çoğunluğu Enerjisa'nın 2016-2017 yatırım programı kapsamında bölgeye konulmuştur. Biten projelere erişim sağlanmış olup, bu husustaki çalışmalar da tüm hızıyla devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

        Dev kamu yatırımları Sarıçam'da

        Sarıçam'ın altyapı ve üstyapı gelişme hızı bakımından Türkiye'nin sayılı ilçeleri arasında bulunduğu vurgulanan açıklamada şunlara yer verildi:

        "Sarıçam'da özel sektör yatırımları 6 milyar TL'yi aşmıştır. Kamu yatırımı kapsamında da Türkiye'nin en büyük Entegre Sağlık Tesisi olan Adana Şehir Hastanesi 540 milyon Euroluk bir yatırımdır ve tamamlanmıştır. Bu tesis 1550 yataklı olup sadece polikliniklerinde günde 14 bin hastaya şifa olmaktadır. Yapımı bu yıl tamamlanacak spor kompleksi ise 33 bin kişi kapasitesindedir. Şehir Stadyumu olarak bilinen bu projenin yanına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de taşınacaktır. Stadyumun teslimi 2018 ortasında yapılacaktır. Yaklaşık 33 dönüm alan üzerine kurulan Adalet Sarayı ve Bölge Adliye Mahkemesi de Sarıçam'dadır. Bahsi geçen adliye binası Türkiye'deki en büyük 3. Adliye binası olma özelliğini taşımaktadır. Sarıçam iki devlet üniversitesine de ev sahipliği yapmaktadır. Sarıçam'da 2 yılda 20 bin konut üretilmiştir. Bölgede oturan nüfusun 5 yıl içerisinde 250 bin kişi olması beklenmektedir. Hızla da yatırımlar devam etmektedir. Gelişen ve değişen Sarıçam her geçen gün yatırımcılar için daha cazip bir hal almaktadır. Sarıçam; Adana ekonomisinin ve inşaat sektörünün Adana'daki lokomotifi konumuna gelmiştir."

        Sarıçam'ın şehir merkezinden yaklaşık 180 metre daha yukarıda olması nedeniyle havasının daha temiz, ferah ve serin olduğu belirtilen açıklamada, toprak yapısı nedeniyle de tarıma elverişsiz, yapılaşmaya uygun bir avantajı bulunduğu dile getirildi.

        Ulaşım kolaylığı

        Yapımı devam eden Devlet Bahçeli Köprüsü'nün de 2018 yılı içerisinde açılacağı anlatılan açıklamada, "Gerekli istimlak çalışmaları tamamlandıktan sonra Otogar Sarıçam'a taşınacaktır. Bunların yanı sıra Sarıçam'ı direkt olarak otobana ve şehir merkezine bağlayacak İlim Yolu Bulvarı çalışmalarının yaklaşık yüzde 60'ı tamamlanmış olup, 2018'de bitirilmesi öngörülmektedir. Sarıçam'ın butik caddesi Çatalan ise imarda sağlı sollu 5'er metre genişletilmiştir. Tüm bu gelişmeler Sarıçam'ı önümüzdeki birkaç yıl içerisinde, Türkiye'nin ulaşım bakımından en sorunsuz yerleşimlerinden biri konumuna taşıyacaktır" denildi.

        Açıklamada çöp toplama merkezine rağmen ruhsat verilmesi konusunda vurgu yapılarak Milletvekili Tümer'e şöyle seslenildi:

        "Peki sizce ruhsatların durdurularak 10 milyar TL'ye ulaşan özel ve kamu yatırımlarının önünün kesilmesi mi, yoksa sadece 36 milyon TL'lik bir yatırım olan Katı Atık Entegre Tesisi'nin artık şehir konumundaki bölgeden taşınması mı daha makuldür? İlgili tesisin bölgeden derhal uzaklaştırılması hususunda da platformumuz çeşitli çalışmalar sürdürmektedir. Bu konuda siz değerli vekillerimizin de yardımlarını bekliyoruz. Bu Adana'nın ayıbıdır. Dünyanın hiçbir yerinde devletin üniversitesinin karşısında çöplük yoktur. Söz konusu çöplüğün de yazımızda belirttiğimiz gelişmeler karşısında orada uzun soluklu yaşamayacağı kanaatindeyiz. Türkiye ekonomisinin bu sıkıntılı günlerinde firmalarımız siz değerli vekillerimizi karşılarında değil, yanlarında görmek istemektedirler. Sizin bulunduğunuz konumun sorun üretme değil, çözüm üretme yeri olduğu kanaatindeyiz."

        (ELF-Y)

        22.01.2018 09:47:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler