Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya'da "Sporla Buluşturuyoruz" projesi

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya'da "Sporla Buluşturuyoruz" projesi kapsamında 8 bin öğrenci spor yapıyor.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında "Sporla Buluşturuyoruz" projesinde Antalya'da 8 bin öğrenci spor yapıyor. Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 12 İlköğretim okulunda 14 farklı branşta "Sporla Buluşturuyoruz" projesini başlattıklarını söyledi. Hacıcaferoğlu, projeyle Duraliler İlköğretim okulunda eğitim gören 360 Suriyeli öğrencinin de spor yapma imkanı bulduğunu ifade etti. Hacıcaferoğlu, "Sporla Buluşturuyoruz" projesinde okullardaki öğrencilerin, denge yeteneği, yer mesafe ve tempo hissi, topa yatkınlığı, ritmik ve akıcılık gibi özellikleri, öğrenim yeteneğine göre spora teşvik edildiğini, 12 ay boyunca Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezlerinde çeşitli branşlarda sporcu yetiştirdiklerini söyledi.

        Uyuşturucu ile bağımlılık mücadelesine karşı spor

        "Uyuşturucu ile bağımlılık mücadelesinde sporun etkin rol oynadığını belirten Burhanettin Hacıcaferoğlu, "Bu projeler sayesinde okullarımızda İl Müdürlüğümüz olarak uyuşturucu ile bağımlılık mücadelesinde önleyici kısmında yer almak ve üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirmek istiyoruz" dedi.

        42 bin 386 çocuk ücretsiz spor yapıyor

        Öğrencilerin Sporda Yeteneklerine göre Antalya'da sporun gelişimine katkı sağlayan İl Spor Merkezlerinin öneminin altını çizen Hacıcaferoğlu, 12 ay boyunca Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan İl Spor Merkezlerinde 32 branşta Antalya ve 19 ilçesinde Halk eğitim Merkezleri tarafından 202 usta öğretici, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün alanında uzman 80 antrenörü ve 69 gönüllü çalıştırıcıyla 42 bin 386 çocuğun ücretsiz spor yaptığını belirtti. Hacıcaferoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığının Antalya'da spor alanında yaptığı yatırımlarla futbol, basketbol, tenis, voleybol, karate, tekvando, boks ve güreş gibi farklı spor alanlarında binlerce genç sporcunun yeteneklerinin keşfedilerek geleceğin yıldızı olma yolunda hızla ilerlediklerini söyledi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        22.01.2018 10:02:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler