Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir EMİTT Fuarı'nda tanıtılacak

        (Fotoğraflı)

        Müjgan Özbek

        BALIKESİR (İHA) - 25-28 Ocak 2018 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar (EMİTT) için Balıkesir'de hazırlıklar tamamlandı.

        Her yıl düzenlenen dünyanın en büyük 4. Fuar organizasyonu EMİTT'te Balıkesir'in tanıtımı gerçekleştirilecek. Balıkesir Valiliği öncülüğünde, geniş bir stant alanında, 4 gün boyunca tanıtım yapılacak olan fuarın ana temasının Kazdağları olacağı açıklandı. Edremit Körfezi'nin tüm güzellikleriyle dünya çapında tanıtılması için yoğun çalışmaları bulunduğunu kaydeden Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz, Edremit Körfezi'nin tanıtımı için Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası'nın aynı alanda buluştuğunu ve ilk gün bölgedeki turizmcileri, yabancı ülkelerin firma temsilcileriyle bir araya getirmeyi hedefledikleri belirtti.

        Görüşmeler neticesinde, Edremit Körfezi'nin yaz ve kış turizminde ciddi gelişmeler yaşanması bekleniyor.

        Kültür ve Turizm Bakanı ile fuarda buluşmayı bekleyen başkan Yavuz, Kazdağları'nın tanıtımı ile ilgili hazırladıkları dosyayı kendisine takdim edeceklerini söyleyerek, "25-28 Ocak tarihleri arasında, dünyanın 4. büyük fuar organizasyonu olan EMİTT Fuarı, İstanbul'da gerçekleştirilecek. Edremit Körfezi'ndeki turizm işletmecilerini temsilen derneğimiz olarak üyelerimiz ile yerimizi alacağız. Bu yıl daha farklı bir konseptte tanıtımlar gerçekleşecek. Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası geçen yılki aynı holde yer alıyor. Bu sene alanımız daha büyük. Ayrıca ilk defa bu sene Valiliğimiz ile birlikte Büyükşehir Belediyemiz yeri bir yapılanmaya girdiler. Bölgenin tamamının tanıtılması için çalışmalarını hazırladı. Biz de dernek olarak bu çalışmalara katıldık. Yine ana temamız Kazdağları olacak. Jeotermalimiz, endemik bitkilerimiz ve daha bir çok özelliğimizi en iyi şekilde tanıtacağız. Fuar alanımızda, fuarın ilk günü EKTİD olarak Orta Doğulu turizm işletmecileriyle toplantımız olacak. Aynı günün akşamında da, bize çok yakın olan Balkan ülkelerinin acenteleriyle bir araya geleceğiz. Bölgemizden bizimle birlikte fuara katılacak olan turizm acentelerimizin karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarını sağlayacağız. Bölgemiz çok kıymetli bir bölge. Biz bunun kıymetini biliyoruz. Önemli olan bu bölgemizin yurt dışına iyi bir şekilde tanıtmak ve turizmimizi geliştirmek. Bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Milletvekillerimizle temas içindeyiz. Destinasyonunun bir an önce bitirilip bakanlık nezdinde tanıtımının yapılması en büyük beklentimiz. Bakanımız gelir ise fuar alanında bu konuyla ilgili dosyamızı da vereceğiz. Hazırlıklarımızı tamamladık ve bekliyoruz" diye konuştu.

        (MÖB-BT-MŞ)

        22.01.2018 10:27:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler