Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa'da Başkan Çınar güven tazeledi

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, (MESKOOP) 65'inci genel kurulunda 25 yıllık başkan Recep Çınar, yeniden başkanlığa seçildi.

        MESKOOP 65. olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Genel kurula 3 bin 327 delegeden yaklaşık bin 100'ü genel kurulu katıldı. Kooperatifin sosyal tesislerinde gerçekleşen kongrenin Divan Başkanlığı görevini Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Gündüz Karaoğlan yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Çınar, Manisa esnaf ve sanatkarlarına 118 milyon lira Halkbank hazine destekli kredi dağıttıklarını söyledi. Bütçe ve varlıkları ile 250 Milyon liralık risk üstlenildiğini ifade eden Çınar, bu rakamların Manisa ekonomisinde önemli derecede yer tuttuğunu ifade etti. Çınar, TESKOMB genelgesi çerçevesinde 8 Ağustos-29 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kooperatif takibinde bulunan borçların yeniden yapılandırılması kapsamında 323 adet üyeye ait senet yapılandırılarak takip oranında önemli bir düşüş sağlandığını kaydetti. Başkan Çınar genel kurulda, hizmet anlayışlarında kimsenin etnik kimliğine bakılmadan, siyasi görüşü sorgulanmadan, ayrımcılık veya korumacılık yapılmadan hak edene hakkının verildiğini, herkese kapılarının açık olduğunu şeffaf bir şekilde hizmetlerini sürdürdüklerini önemle belirtti. Genel kurulda 3 milyon 500 bin liralık 2018 yılı tahmini bütçe kabul edildi. Yönetim ve denetim kurulları ayrı ayrı ibra edildi.

        Başkan Çınar, konuşmasında Afrin Harekatı'na da yer verdi. Çınar Afrin harekatının başarılı olması temennisinde bulundu.

        Kooperatifin 14 milyon TL gibi nakit parası olduğunu ifade eden Çınar, "Manisa'ya bir okul kazandırmak istiyoruz. Ana sözleşmede yer olmamasına rağmen mücadele ediyoruz. TESKOMB başta olmak üzere bakanlığımızdan izin alarak o yasal prosedürü yerine getirirsek okulu yapmak istiyoruz. Şifahen de olsa sonucu aldık. Önümüzdeki günlerde gerekli iznin çıkacağına inanıyorum. Karar alamıyoruz. Olağanüstü bir genel kurlar bunun kararını alacağız. Allah nasip ederse startı vererek bir dahaki genel kurula kadar okulumuzu kazandırmak istiyoruz" dedi.

        Recep Çınar başkanlığındaki kooperatif yönetim kurulunda Sait Başbelen, Mehmet Üzen, Destan Bulgay, Cemal Yıldız, denetleme kurulunda ise Zeki Apak ve Mesut Dalkara yer aldı.

        Kongreye AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber ve Selçuk Özdağ, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, CHP İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Asiye Zurnacı, oda başkanları, kooperatif üyeleri ve diğer davetliler katıldı.

        (AY-Y)

        22.01.2018 10:55:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler