Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aslanapa'da çini sanatı köylerde de yaygınlaşıyor

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Küthaya'nın Aslanapa içesine bağlı Çamdibi Köyünde açılan 'Çini Kursu'nda 23 bayan kursiyerin çalışmaları büyük beğeni topluyor.

        Çamdibi köyünde çini sanatıyla güneş doğduğunu belirten Aslanapa Halk Eğitim Müdürü Aziz Kılıçarslan, ''20 ile 60 yaş arası 23 kursiyerimiz eğitim alıyorlar. Kısa sürede deneyimli usta öğreticimiz Hatice Güneş'in gayretleriyle kursiyerlerimiz çok başarılı çalışmalar yapmaya başladılar. Uzun bir aradan sonra Çamdibi Köyümüzde bir mesleki ve teknik kursun açılması kurumumuz adına güzel bir gelişme oldu. Diğer köylerimiz için çini kursu açma çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

        Çini sanatını öğrenen kursiyerler, "Bu kurs köyümüz için çok faydalı oldu. Burada hem meslek öğreniyoruz hem de zamanımızı değerlendiriyoruz.Ayrıca aile ekonomimize katkı sağlıyoruz. Hale Hocamızı çok sevdik. O köyümüze bir güneş gibi doğdu" dediler.(YD-EFE)

        22.01.2018 11:41:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler