Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeşeren doğa koyun ve kuzulara yaradı

        (Fotoğraflı)

        Vehbi Sarıhan

        MANİSA (İHA) - Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde uyanan doğadan faydalanan hayvan yetiştiricileri, hayvanlarını damlardan çıkarıp dışarıda otlatmaya başladı. Yeşeren doğa ve açan papatyalar arasında otlayan koyunlar da baharı erken karşılamış oldu.

        Hayvanlarını damdan çıkararak ocak ayında dışarıda otlatan hayvan yetiştiricisi Fatma Yörük (62), "Havalar çok güzel bu nedenle koyun ve kuzularımı hava aldırmak ve çevredeki otlardan yemeleri için damlarından çıkardım. Gerçekten bahar havası yaşamaktayız" dedi.

        "Havalar endişe verici"

        Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ise hava sıcaklıklarının endişe verici olduğunu kaydederek, "Ocak ayındayız ama yeterli soğuk ve yağışlar olmadı. Adeta bahar havası yaşanmakta. Bu arada bağlarımızda da kışlık çalışmaların tamamlanıyor. Meyve ağaçları açmaya başladı. Bağlar için endişe duymaktayız" dedi.

        (VS-SC)

        22.01.2018 12:26:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler