Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Hakan'dan Gevaş'a bir müjde daha

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van'ın Gevaş ilçesinde "Yukarı Ark" olarak bilinen sulama kanalı problemi, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan'ın yoğun girişimleri sonucunda çözüme kavuşturuldu.

        Gevaş merkezinde önceki yıllarda DSİ tarafından başlatılan kapalı sistemli sulama proje inşaatının başlamasıyla bertaraf bırakılan bu kanal, kapalı sistemin de belirlenen sürede bitmemesiyle büyük bir mağduriyete sebebiyet olmuştu. Özellikle merkez Selimiye Mahallesi'nin kapalı sistemde de yer almamış olması tartışmalara sebebiyet vermişti. Bu sorundan dolayı merkez Elmalı, Orta, Bahçelievler ve Selimiye mahallelerinde asırlık ceviz ve kayısı bahçelerinin kuruması ulusal basına da sık sık konu olmuştu.

        Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan'ın yoğun girişimleriyle DSİ Bölge Müdürlüğü bir çalışma gerçekleştirdi. Projesi hazırlanıp yapım ihalesi de gerçekleştirilerek 21 Aralık 2017tarihinde yüklenici firmayla sözleşme imzalandı. Nisan 2018'de inşaat sezonunun başlamasıyla Gevaş'ın son yıllardaki en önemli sorunlarından biri de çözüme kavuşmuş olacak.

        Konuyla ilgili konuşan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Gevaş merkez mahallelerinin bağları, bahçeleri, yeşilliğiyle tanınan bir yer olmakla birlikte 2012 yılında başlatılan kapalı boru sistemli sulama projesinin çeşitli sebeplerle gecikmesi ve inşaat esnasında Yukarı Arkın da kullanılamaz hale gelmesinin büyük bir mağduriyet doğurduğunu belirtti. Hakan, "Bakanlık ve DSİ Bölge Müdürlüğü nezdindeki yoğun girişimlerimizle projesi tamamlanarak ihalesi de gerçekleştirildi. Toplamda 9 bin 488 metre uzunluğunda betonarme bir kanal olacak. 550 günlük bir yapım süresi var. Selimiye Mahallesi'nin ötesinde Norşin mevkiine kadar uzanacak. Hayırlara vesile olsun. Bu hususta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyorum. Israrlı ve haklı talebimizi dikkate alarak ilgili yerlere talimat vermesiyle sorun çözüm yoluna girmiş oldu. Bu vesileyle DSİ Van Bölge Müdürümüze ve ekibine, bu süreçteki çalışmamızda ortak bir akıl çerçevesinde yanımızda yer alıp büyük gayret gösteren merkez mahalle muhtarlarımız Hacı Şahin, Fikret Ergenç, Murat Tanrıtanır, Fikri Deniz ve Kadir Parlak'a teşekkür ediyorum. Ayrıca katkı ve desteklerinden ötürü İlçe Kaymakamımız İshak Çınar'a da teşekkür ediyorum. Ortak akıl ve gayretle pek çok sorunun üstesinden geleceğiz inşallah. Gevaş en güzeline layıktır" dedi.

        (MSA-Y)

        23.01.2018 10:52:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler