Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe'de 2 bin çöp konteyneri bakımdan geçti

        (Fotoğraflı)

        Oğuzhan Eke

        KOCAELİ (İHA) - Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2017 yılında 2 bin konteynerin tamir, bakım ve yıkamalarını yaparken 723 tanede yeni konteyneri kullanıma sundu.

        Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2017 yılı içerisinde 2 bin konteynerin tamir ve bakımı yaparken, 723 yeni konteyneri de hizmete sundu. Ayrıca ekipler arazideki konteynerleri yıkama aracı ile temizliyor. Günde ortalama 45 adet konteyneri yıkayıp dezenfekte ederek hijyenik koşullarda ilçe halkının kullanımına sunuyor. 2017 yılında ekipler bin 745 adet konteyneri dezenfekte etti.

        Kartepe'nin cadde ve sokaklarının daha temiz tutulması için kullanılan galvaniz kaplama çöp konteynerlerinin tamir ve bakımları da arazide dönüşümlü olarak gerçekleştiriliyor. Deforme olan konteynerlerin bakımlarını yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hasar görmüş, yıpranmış ya da işlevini yitirmiş olanları yenileri ile değiştiriyor.

        Temizlik çalışmalarında vatandaşlarında duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin konuyla alakalı, "Çevre konusunda hassas olan Başkanımız Hüseyin Üzülmez'in talimatıyla 'Daha Temiz Bir Kartepe İçin El Ele' sloganıyla çalışmalarımızı geniş bir yelpazede aralıksız sürdürüyoruz. Bu çevre hepimizin. Kendi eviniz gibi çevremizi de temiz tutalım" dedi.

        "Temiz bir çevre oluşturulması konusunda birim olarak konteynerler aracılığıyla çöplerin toplanmasını sağlamaktayız" diyen Şahin, "Bu konuda konteynerlerin kullanımından kaynaklanan eskime ve deformelerden tamir edilemeyecek durumda olanları yenileri ile değiştirmekteyiz. Vatandaşlardan gelen bilgilendirmeler ışığında tamir veya değiştirilme işlemini için 2017 yılında 2 bin konteyner elden geçirildi, 723 adet yeni konteyner de ilçe genelinde hizmete alındı" şeklinde konuştu.

        (OE-GY-Y)

        23.01.2018 11:14:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler