Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlık-Sen Başkan Yardımcılığından istifa eden Yasin Yücesan, "Terör Örgütü Üyeliğinden ceza almış başkan istemiyoruz"

        (Fotoğraflı)

        Enderhan Öz

        KIRŞEHİR (İHA) - Kırşehir'de Sağlık-Sen Şubesi eski başkanı Necati Yılmaz'ın FETÖ yapılanması davasında 4 yıl 2 ay ceza almasının ardından istifa eden Sağlık-Sen yönetim kurulu üyeleri Kırşehir Sağlık-Sen teşkilatındaki belirsizliğin kaldırılmasını istiyor.

        Sağlık-Sen Yönetim Kurulunda başkan yardımcılığından istifa eden Yasin Yücesan, belirsizlik nedeniyle istifaların artacağını öne sürdü.

        Yücesan açıklamasında, "Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Necati Yılmaz FETÖ terör örgütü Kırşehir yapılanması davasında yapının içerisindeki itirafçıların beyanları ve deliller neticesinde 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Ne acıdır ki tüm çabalarımıza rağmen Kırşehir Sağlık-Sen Şube Başkanlığından alınmamış son olarak FETÖ terör örgütü davasından hapis cezası almasına rağmen Sağlık-Sen Genel Başkanı bu kişinin ziyaretine gelmiş ve başkanlığına devam etmesini söylemiştir.

        Bizde Sağlık-Sen Kırşehir Şubesi Yönetim Kurulu olarak, 5 Ocak 2018 tarihinde Terör Örgütünden ceza alan başkan istemediğimizden tüm yönetim kurulu istifa ettik.

        Ne acıdır ki; aradan geçen onca zamana rağmen bu kişi hala görevden alınmadığı gibi, istifa taleplerimizde Genel Merkez tarafından neticelendirilmemiştir.

        Adeta bir kaos ortamı oluşturarak FETÖ den ceza alanlar birileri tarafından Kırşehir Sağlık Sen' in bitirilmesi pahasına korunmaktadır"dedi.

        Kırşehir'de uzun süre kapı kapı gezerek üye kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden Yücesan, "Yıllardır gecemizi gündüzümüze katarak ilmik ilmik işlediğimiz, tek tek üye kazandırdığımız sendikamız kan kaybetmekte maalesef üyelerimiz istifa etmektedir.

        Yaşanan 15 günlük süreçte bin 470 üyemizden bazıları istifa etmiştir. Eğer önlem alınmaz, bu kangren hali devam ederse ne üzücüdür ki bu sayının kat be kat artmasından endişe etmekteyiz. Olağan Üstü Kurul Şartları Olmuştur. Üst kurula gitmemiz gerekir"diye konuştu.

        Hakkında ki Yönetim Kurulu İddiaları ile ilgili konuşan Necati Yılmaz ise sendikadan istifa talebinde bulunan kişi sayısının 13 olduğunu Kırşehir Sağlık-Sen yapılanmasında yeni bir oluşam gidildiğini oluşum sürecinin ise kamuoyuyla düzenlenecek basın toplantısı ile açıklanacağını belirtti.

        (EÖ-AÖ-Y)

        23.01.2018 13:58:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler