Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başbakan'a 1978 model otobüs maketi hediye ettiler

        (Fotoğraflı)

        Barış Doğan

        ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ta Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışanları Başbakan Binali Yıldırım'ın AK Parti Zonguldak İl Kongresine katılımı sırasında özel yaptırdıkları 1978 model maket otobüs hediye ettiler. Başbakan Binali Yıldırım'ın bu hediye karşısındaki neşesi dikkatlerden kaçmadı.

        İl Kongresi için Zonguldak'a gelen Başbakan Binali Yıldırım'ı karşılayan Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışanları, Başbakan'a Köylere Hizmet Götürme Birlikleri durumu ile ilgili hazırladıkları dosyayı sundular. Çıkması gündemde olan Büyükşehir yasası ile birlikte Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin tüzel kişiliğinin ortadan kalkacağı bu nedenle çıkacak yasada bu yönde bir çalışma yapılması gerektiği ile ilgili Başbakandan yardım talebinde bulundular.

        Başbakan Yıldırım'a 1978 model otobüs maketi hediye eden birlik çalışanları, şu ifadelere yer verdiler:

        "Köylere Hizmet Götürme Birlikleri 2005 yılında başlayan AK Parti Hükümetleri döneminde köylere yapılan hizmetlerin büyük bölümünü oluşturan KÖYDES projesinin yürütülmesini sağlayan birliklerdir. Bu birliklerde çalışan personel ayrıca İl Özel İdarelerinin Şantiyelerinde, İdari Hizmetlerinde görev almaktadırlar. Her ne kadar Köylere Hizmet Götürme Birliklerinde istihdam gözükseler de asıl iş yaptıkları kurum İl Özel İdareleridir ve her türlü giderleri İl Özel İdareleri tarafından karşılanmaktadır. Türkiye genelinde toplan Köylere Hizmet Götürme Birlikleri çalışanları 2000 civarındadır. 2014 yılında çıkan Büyükşehir yasası ile birlikte tüzel kişiliği ortadan kalkan Köylere Hizmet Götürme Birliklerinde çalışan personellerin çoğu ilgili belediyelere veya diğer kamu kurumlarına sürekli işçi olarak atanmışlardır. Bazı illerde bu konuda farklı yorumlamalar sebebi ile problemler yaşanmıştır."

        Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışanları bu konular ile ilgili Başbakan'a yardım isteklerini ilettiler.

        (BD-OA-Y)

        23.01.2018 18:19:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler