Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe Belediyesi'nden esnafa tartı uyarısı

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ticaret amacıyla kullanılan her türlü ölçü ve tartı aletlerinin ayar ve muayenelerinin yapılması için çağrıda bulunuldu.

        Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, ilçe genelinde ticaret amacıyla kullanılan her türlü ölçü ve tartı aletinin ayar ve muayenelerinin yapılması için son günün 28 Şubat olduğunu bildirdi. 3516 sayılı kanunun 9. Maddesine istinaden Şubat ayı sonuna kadar beyanname verilmesi gerektiğini belirten Özbayraklı, "Semt ve köylü pazarlarında kullanılan tartı kapasitesi 2 bin kilogram ve altında olan her türlü tartı aletleri ile tartım kapasitesi yine 2 bin Kg altında olan masa terazileri, asma teraziler, tek kollu teraziler ile ibreli terazilerle ticaret yapan esnaflarımızın cezalı duruma düşmemeleri için Şubat ayı sonuna kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor" dedi.

        Beyanname veren esnafın tartılarının periyodik muayenesi, ölçü ve tartı aletlerinin damgalama işleminin ise Ayar Memurluğu tarafından yerinde yapıldığına dikkat çeken Özbayraklı, "Esnafımıza her türlü kolaylığı sağlamak adına tartı aletlerinin periyodik muayenesi ve damgalama işlemi Ayar Memurluğu tarafından pazarda yerinde yapılmaktadır. Terazi kullanan pazarcı esnafı başta olmak üzere işletmelerin cezai duruma düşmemesi için cihazların damga ve mühürlerini yaptırmaları gereklidir" diye konuştu.

        (MK-İÇ)

        24.01.2018 11:43:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler