Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıçam Platformu, çöplüğün kaldırılması için dilekçe verdi

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Sarıçam Platformu üyeleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz'ı ziyaret ederek, şehir çöplüğünün denetlenmesi ve akabinde bölgeden taşınması yönünde bir eylem planı hazırlanması yönündeki dilekçelerini sundu.

        Sarıçam Platformu üyeleri, ilçe sınırları içerisinde yer alan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin yaşanılan çağa yakışmayacak şekilde çöpleri fermente işlemine tutmadan bertaraf ettiğini ve bu nedenle çevreyi koku yaydığını söyleyerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kırılmaz'a dilekçe verdi.

        Tesisi işleten firmanın belediye ile yapılan protokollere uymadığı ve yasal yükümlülüklerini yerine getirmediği yönünde haberler duyduklarını ifade eden üyeler, "Ayrıca ilçemizin en önemli bulvarı olan Çatalan Bulvarı'nı kullanan çöp taşıma araçlarından dökülen pis sular ciddi enfeksiyon üremesine, taşıma araçları zemini bozduğu için araçların kaymasına ve kaza yapmasına sebep olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı ilgili tesisin bakanlığınızca denetlenmesini, şikayete konu hususların yerinde tespit edilmesini, çevreye yaydığı pis kokunun giderilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını, akabinde yerleşim birimlerinin tam ortasında kalan ve yeni açılan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin tam karşısında bulunan tesisin daha uygun bir yere alınması için bakanlığınızca bir eylem planı hazırlanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz da, kendilerinin bölgede denetimlerini devamlı sürdürdüklerini, gerekli tedbirlerin alınması için de gerekli uyarıyı yaptıklarını dile getirdi. Bu tür tesislerin yerlerinin kapalı sistem olması gerektiğinin altını çizen Müdür Kırılmaz, "Burada açık sistem çalışılıyor. Biz gerekli denetimleri yapıyoruz ancak en köklü ve doğru çözüm çöp depolama alanının insanların yaşadığı yerden uzakta inşa edilmesidir" şeklinde konuştu.

        (ELF-Y)

        24.01.2018 12:04:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler