Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan anıldı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Yıldırım

        ESKİŞEHİR (İHA) - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ve Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ölüm yıl dönümleri dolayısıyla bir anma programı düzenledi. Vilayet Meydanı'ndaki anma programına çok sayıda siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

        Atatürk Anıtı'na çelenk sunumun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra söz alan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, Mumcu ve Okkan'ın karanlık güçler tarafından katledilmesini nefretle kınadıklarını söyleyerek, "25 yıl önce yitirdiğimiz Uğur Mumcu ve yine 15 yıl önce yitirdiğimiz Gaffar Okkan'ı özlemle anıyoruz. Yaşamlarının en güzel döneminde kahpece pusuya düşürülerek öldürülen Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ın karanlık güçler tarafından katledilmesini nefretle kınıyoruz" dedi.

        'Uğur Mumcu tamamen bağımsızlıktan yanaydı' diyen Kerman, "Uğur Mumcu laikti. Antiemperyalisti. Çıkar çevrelerinin baş düşmanı ve emekçi ezilenlerin savunucuydu. Türkiye Cumhuriyetini bölüp parçalamak ve orta çap karanlığına sürüklemek isteyenlerle yılmadan savaştı. Bu nedenle kundaklanmak istendi" diye konuştu.

        Afrin operasyonuna da değinen Başkan Kerman, "Bugün emperyal güçlere karşı Afrin'de başarı ile savaşan kahraman Mehmetçiğimize candan başarılar diliyoruz. Vatanın bütünlüğü için şehit düşen kahraman evlatlarımızı saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

        (MY-Y)

        24.01.2018 13:53:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler