Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmit Kent Meydanı hızla yükseliyor

        (Fotoğraflı)

        Cihan Atik

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli eski Valilik Binası alanında gerçekleştirilen İzmit Kent Meydanı ve yeraltı otoparkı projesinin saha uygulamaları yapılıyor.

        Eski Valilik Binası'nın bulunduğu alandaki kent meydanı ve yeraltı otoparkı çalışmaları hızla devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen projenin temel çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yapıda kolon ve yan duvar imalatları yapılıyor.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentte ferah bir alan oluşturmak ve aynı zamanda bölgenin otopark sorununu çözmek amacıyla projeyi gerçekleştiriyor. Şehrin nefes almasını sağlayacak olan proje, üstü meydan altı otopark olarak uygulanıyor. Meydanda kullanılacak kaplamalarda granit ve bazalt gibi doğal taşlar modern bir görüntü sunacak. Aydınlatmalar ve kuru havuz meydanı cazip hale getirecek süslemeler olacak.

        Yeraltı otoparkı Kocaeli'de ilk kez uygulanacak sistemle hizmet verecek. Yarı otomatik otopark mekanizması olacak kapalı otoparkta vatandaşlar, arabasını belirlenen noktalara bıraktıktan sonra araçlar boş olan yere otomatik olarak çekilecek. Böylece vatandaşlar zahmetsizce araçlarını park edebilme imkanı bulacak. Katlı otoparkın hemen önünde yer alan tramvay durağı araçlarını park eden vatandaşların kentin diğer noktalarına ulaşımlarını sağlayacak.

        Eski valilik alanında inşa edilen otopark, park yerinden de tasarruf sağlayacak. Yarı otomatik sistemle çalışan otopark 357 araç kapasitesine sahip olacak. 6 bin 600 metre kare alana sahip otoparkta engelli ve elektrikli otomobiller için de yer ayrılacak. Kapalı otoparktan çıkışlar asansörler ile sağlanacak.

        (MK-İÇ)

        24.01.2018 14:33:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler