Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Develerden önce ilçeye sucuklar geldi

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 14. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, kent merkezinde de deve sucukları satılmaya başlanması dikkat çekti.

        Cumhuriyet Meydanı'nda kurduğu stantta deve sucuğu satan Selçuk Ovat, ürünün pek çok derde deva olduğunu söyledi. Güreşten kalan develerin sucuk yapıldığını anlatan Ovat, yörede deve sucuğunun büüyk ilgi gördüğünü söyledi. Güreş arenasında çok sayıda vatandaşın deve sucuğu sattığını anlatan Selçuk Ovat,"Biz yıllardır bu işi yapıyoruz. Dana sucuğu imalatımızda var. Ancak, daha çok deve sucuğu yapıyoruz. Özellikle güreş düzenlenen yerlerde ilgi büyük oluyor. Bunun, sarılık ve egzama rahatsızlığına iyi geldiği biliniyor. Kilosunu 40 liradan satıyorum" dedi.

        Festival kapsamında pazar günü deve güreşleri de düzenlenecek. Belediye Başkanı Necdet Uysal, Ege bölgesinin hem festival hemde deve güreşleri nedeniyle, nabzının Burhaniye'de atacağını etkinliklere tüm halkın davetli olduğunu söyledi.

        (FT-BT)

        24.01.2018 14:35:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler