Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uğur Mumcu Maltepe'de anıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Ankara'da 25 yıl önce bombalı bir suikastle katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölüm yıl dönümünde Maltepe'de anıldı.

        Uğur Mumcu için Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında, Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden şair Ataol Behramoğlu, besteci ve müzisyen Haluk Çetin ile birlikte sahne aldı. Behramoğlu, Mumcu'nun cesur, kararlı, ciddi, bilgili, farklı bir kimlik ve kişiliğe sahip olağanüstü bir gazeteci ve yazar olduğunu belirterek, "Uğur Mumcu'nun ölümü Türkiye için, ülkemiz ve ailesi için, çocukları için, hepimiz için çok büyük bir kayıp olmuştur. Mumcu'nun ölümünün üzerinden 25 yıl, bir çeyrek asır geçti. Geçen zaman diliminde unutulmadı ve unutulmaz" dedi.

        Programda Ataol Behramoğlu, "Ne Çok Hain" isimli yeni şiir kitabından şiirler seslendirdi. Behramoğlu'nun Türkiye gündemine damgasını vuran toplumsal olayların da yer aldığı şiirlerine Haluk Çetin gitarıyla eşlik etti.

        (HB-Y)

        25.01.2018 13:03:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler