Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Neyzen Tevfik Maltepe'de anıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Şair ve ney ustası Neyzen Tevfik Kolaylı, 65'inci ölüm yıldönümünde, Maltepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

        "65'inci Vefat Yılında Tüm Yönleriyle Neyzen Tevfik" isimli anma programı, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Halk bilimi araştırmacısı-yazar Dursun Gümüşoğlu, Ezgi Yüksel ve Zerrin Gülsoy, Neyzen Tevfik'in slayt gösterisi eşliğinde yaşamından kesitler sundu. Programda Neyzen Tevfik'in şiirlerinden ve anılarından örneklere yer verildi. Dursun Gümüşoğlu, Neyzen Tevfik'inşair, yazar, bestekar kimliğinin dışında hicivleriyle de dikkatleri çektiğini belirterek, "En büyük tutkusu neyidir. Öldüğü zaman arkasında kitaplar, şiirler, hicivle dolu söylemler ve o muhteşem neyi ile birçok eser bıraktı" dedi. Sahne alan Şems-ü Kamer Grubu da anma gecesinde, Bektaşi deyişleri seslendirdi.

        (HK-ÖK-Y)

        29.01.2018 10:40:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler