Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altındağlı kadınlar, anlamlı yaşamanın formülüne ulaştı

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Altındağlı kadınların ruh sağlığını da önemseyen Altındağ Belediyesi, kadınları yine anlamlı bir seminerde buluşturdu. "Anlamlı yaşamak" konulu seminer Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

        Seminerde hayata bakış açısının önemi üzerinde duran Psikolog Hande Cesur, kadınlara hayata olumlu bakış açısı geliştirmeleri için yapmaları gerekenleri anlattı. Cesur, "Kayıplar, hastalıklar, zorluklarla dolu bir dünyada yaşıyoruz. Bazen elimizden bir şey geliyor, bazen de yapacak hiçbir şey olmuyor. Yapacak hiçbir şey olmadığı durumlarda da kontrol sağlayabileceğimiz tek şey var o da düşüncelerimiz. Anlamlı yaşama formülünüzü bulursanız, acılara ve zorluklara rağmen tatminkar ve mutlu bir hayat yaşamanız mümkün olabilir. Yaşanılan tüm zorluklara rağmen mutluluğa ulaşmak zor değil" dedi.

        Şükretmenin önemi

        Mutluluğun bir karar olduğunu ve emek istediğini söyleyen Cesur, Altındağlı kadınlara kendi yaşamlarını anlamlı hale getirmeyi nasıl başaracaklarından ve mutluluk kararına ne şekilde emek vereceklerinden bahsetti. "Sürekli mutlu olamasak da, anlamlı bir yaşam oluşturabiliriz" diyen Cesur, bunun için ise psikolojik dayanıklılığı artırmanın gerekli olduğunu söyledi.

        Cesur, psikolojik dayanıklılığı artırmak için maneviyatın önemine vurgu yaparak, "İyilikte bulunursak ve her durumda şükretmeyi unutmazsak, hem kendimiz hem de çevremiz için bu dünyayı daha yaşanabilir bir yer kılabiliriz" ifadelerini kullandı.

        (SFP-BC-SO-Y)

        29.01.2018 15:33:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler