Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çağrı Merkezi'ne gelen ilginç talepler herkesi güldürdü

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Vatandaşa kaliteli ve hızlı hizmet vermek için kurulan Bağcılar Belediyesi Çağrı Merkezi, 6 yıl içinde 1.5 milyon çağrıya cevap verdi. Bu süre içinde çağrı merkezini arayanlardan hem şaşırtan hem de güldüren ilginç talepler de geldi. Kimi yalnız olduğunu söyleyip köpek istiyor kimi "Neden kar yağmıyor?" diye isyan ediyor. Üniversitede kayıt yaptıracağı bölüm için öneri isteyen de var "Evlenmek için eş istiyorum'' diyen de.

        Bağcılar Belediyesi tarafından vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek ve sorunları zamanında çözebilmek amacıyla 2012 yılında Çağrı Merkezi kuruldu. 7/24 hizmet veren merkezde 18 kişilik ekip, vatandaşlara hem telefon hem de Whatsapp üzerinden yardımcı oluyor.

        "En çok aranan ay Haziran, gün ise Pazartesi"

        6 yıl içinde Çağrı Merkezi'ne toplam 1 milyon 500 bin çağrı geldi. En fazla görüşme 344 bin 236 kişiyle geçen yıl gerçekleşti. Görüşmelerin dağılımına bakıldığında en yoğun ayın Haziran en fazla çağrının olduğu günün Pazartesi saatin ise 14.00 ile 15.00 arasında olduğu ortaya çıktı.

        İlçe sakinleri, kentsel dönüşüm çalışmalarından çevre temizliğine; sahipsiz hayvanların toplanmasından bank, oyun grubu ve spor aletlerinin tamirine kadar her türlü konuda ilgili birime yönlendirilerek sorunlar zamanında çözülüyor.

        Ancak çağrıların bir kısmında ise ilginç talepler ve öneriler de oluyor. Yapılan bu görüşmelerdeki ilginç taleplerin kimi güldürüyor kimi de şaşırtıyor.

        İşte Çağrı Merkezi'ne gelen o sıra dışı isteklerden bazıları:

        "Benim dakikam yok MEB'in Whatsapp hattı var mı öğrenip bana bilgi verir misiniz?"

        "Açık Öğretime kayıt yaptıracağım hangi bölümü önerirsiniz?"

        Gece saat 03.00'te arayan bir vatandaş, "Çok yalnızım. Köpek sahiplenmek istiyorum. Bana bir köpek bulun"

        Evlilik için arayan bir vatandaş, "Mülteci kampında yaşayan bir kişiyle evlenmek istiyorum. Bunun için sizin yardımınıza ihtiyacım var. Ciddiyim"

        "Ülkemizde neden kar yağmıyor? Neden havalar hep böyle gidiyor?"

        Sürekli çağrı bırakan bir vatandaş, kendisini arayan personele "Kontörüm bittiği için çaldırıp kapattım. Görüşmek istediğim bir telefon numarası var bağlayabilir misiniz?"

        "Üst katta oturan komşularımızın çocukları çok şımarık. Sessiz olmalarını söyler misiniz?"

        Gece yarısı arayan vatandaş, "Kafesteki kuşum kaçıp ağaca kondu. Onu konduğu daldan indirir misiniz?"

        (HB-BA-Y)

        30.01.2018 10:40:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler